TUI'de büyük birleşme onaylandı

TUI'de büyük birleşme onaylandı
TUI AG ile grubun İngiltere'deki şirketi TUI Travel'in birleşmesi, olağanüstü genel kurulda hissedarlar tarafından onaylandı.

 
Almanya'nın Hanover şehrinde düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda TUI AG ve TUI Travel PLC'nin birleşmesi resmen kabul edildi. Toplantıda bir araya gelen hissedarların büyük bir bölümü Yönetim ve Denetleme Kurulları tarafından sunulan yasa tasarısına evet oyu kullandı. Birleşme için gerekli olan direkt sermaye arttırılması önerisi yüzde 99.85 oyla kabul edilirken, hissedarların yüzde 99.58'i Denetleme Kurulu'nun üye sayısının 16'dan 20'ye çıkarılmasını onayladı.
 
Öte yandan TUI Travel PLC hissedarları, Londra'da gerçekleştirilen Hissedarlar Toplantısı'nda bir araya gelerek, TUI Travel hissedarlarının her bir hisseleri karşılığında 0.399 oranında TUI AG hisselerine sahip olmalarını öngören Konkordato Planı'nı oyladı. Plan yüzde 80 oyla kabul edildi. Yeni kurulan TUI AG'nin merkezinin Almanya olması belirlenirken, 130 ülkede yaklaşık 74 bin kişi istihdam edileceği kaydedildi. TUI Grubu, birleşmenin ardından dünya çapında 35 milyondan fazla müşteriye hizmet sunacak.
 
Yüksek oy oranının, hissedarların birleşmenin sağlayacağı yararlar konusunda ikna olduklarının bir göstergesi olduğunu dile getiren TUI AG Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Klaus Mangold, "TUI AG ve TUI Travel hissedarları birleşmenin geleceği konusunda rotayı belirledi. Şu anda önemli olan Yönetim Kurulu tarafından sunulan planın hayata geçirilmesi. Birlikte çalışarak, TUI Grubu'nda yeni bir dönem başlaması için beklenen sinerjinin yaratılması için uğraşacağız. TUI olarak uluslararası turizmde liderlik koltuğunda oturmayı hedefliyoruz" dedi.
 
TUI AG CEO'su Fritz Joussen ise şunları söyledi: "TUI büyük bir marka ve TUI hisseleri gelecek vadediyor. Bugün dünyadaki tüm müşterilerimiz ve çalışanlarımız için çok önemli bir gün. Tur operatörlerimizin birleşmesi bize eşsiz bir pazar pozisyonu yaratıyor. Seyahatseverleri hayran bırakmayı, yeni müşteriler kazanmayı ve ürün yenilikleri ile iş hacmimizi büyütmeyi planlıyoruz. Yeni TUI ile dünya çapında 74 binden fazla kişiye iş olanağı sunacağız."
 



Bu Haber 29.10.2014 - 15:10:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.