TUI Travel 2022 yaz sezonunun iki temel eğilimini açıkladı

TUI Travel 2022 yaz sezonunun iki temel eğilimini açıkladı

2021-22 mali yılının ikinci çeyreğine ait bilançosunu açıklayan TUI Grubu, tüm göstergelerin 2022 sezonunun güzel geçeceğine işaret ettiğini belirtti. Şirketin bilanço açıklamasıda, 2022 yaz sezonunun iki temel eğilimi de açıklandı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İkinci çeyrekte 1,9 milyon yolcuya ulaştı

TUI Grubu, 9 Şubat - 9 arasındaki dönemi kapsayan ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı.Tüm göstergelerin güçlü bir 2022 yaz sezonuna işaret ettiğini belirten TUI, "Güçlü rezervasyonlar ve güçlenmiş mali yapı doğru yolda ilerlediğini gösteriyor." dedi.

TUI'nin ikinci çeyrek müşteri sayısının bir önceki yıla kıyasla yaklaşık 10 artarak 1,9 milyona ulaştığı belirtilen raporda, gelirlerin ise yine aynı dönemde kıyasla 9 kat arttığı vurgulandı.

TUI Grubunun CEO'su Fritz Joussen, "Paskalya'daki güçlü talep zaten ilk önemli göstergeydi. Mevcut talep tahminlerimizi doğruluyor." dedi.

Joussen: Tekrar karlı hale gelmeyi bekliyoruz

TUI'nin kapasite kullanımında neredeyse pandemi öncesi seviyeye ulaştığını kaydeden Joussen, "İkim yıllık krizin ardından işler düzeliyor ve önemli ölçüde olumlu bir FAVÖK (vergi, amortisman ve faiz öncesi kar) ile tekrar karlı hale gelmesi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

1 milyar 240 milyar euroluk nakit akışı

Açıklanan ikinci çeyrek finansal verilerine göre nakit girişi artan TUI, 1,24 milyar euroluk bir nakit akışına ulaştı. Alman devletinin verdiği KfW kredilerine sahip olmaya devam eden TUI, bu kredileri kullanmıyor. Şirket, kredinin yaklaşık 700 milyon euroluk kısmını da iade etmişti. Mevcut durumda şirketin toplam likiditesinin şu anda 3,4 milyar euro olduğu bildirildi.

Omicron varyantı nedeniyle yaşanan kısa dönemli sönümlenmenin ardından rezervasyonlar hızla artışa geçti. Özellikle son 6 haftada yapılan rezervasyonlar 2019'un aynı döneminin üzerine çıktı.

Almanya ve Hollanda pazar ortalamasının üstünde büyüdü

Bilançoda ayrıca, Almanya ve Hollanda pazaralarındaki güçlü rezervasyon artışına da dikkat çekiliyor. Verilen bilgiye göre bu iki pazarda rezervasyonlar nisan ayında çift haneli arttı. İngiltere pazarındaki artış ise 2019'un aynı dönemine göre yüzde 11 olarak kaydedildi.

En temel iki eğilim

Grup genelinde yapılan toplam rezervasyonların ise, 2019'un yüzde 84'üne ulaştığı kaydedildi. 2022 yaz sezonunun en temel iki eğilimi ise son dakika rezervasyonlar ve daha yüksek bütçeli tatiller olarak öne çıkıyor. 2021-22 kış sezonu döneminde yüzde 11 artan fiyatlar, 2022 yaz sezonu için ise yüzde 20 yükselmiş durumda.



Bu Haber 12.05.2022 - 14:10:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.