QTA zincirinde sayı 4 bine düştü, Almanya'da dengeler değişiyor

QTA zincirinde sayı 4 bine düştü, Almanya'da dengeler değişiyor
8 bin seyahat acentesi Almanya'nın en büyük acente zinciri korporasyonu olan QTA, data skandalının ardından peş peşe gelen ayrılıklarla 4 bin acenteye geriledi. Bunların neredeyse tamamı da FTI'ın kendi acentelerinden oluşuyor.

Turizm Güncel -  Dış Haberler

QTA'nın (Quality Travel Alliance) en büyük en büyük bileşenlerinden RTK'nın diğer seyahat acentelerine ve tur operatörlerine ait rezervasyon ve satış bilgilerini FTI ile paylaştığının ortaya çıkmasının ardından başlayan süreç, QTA'nın erimesi ve mevcut gücünü kaybetmesiyle sonuçlandı.

Acente sayısı 8 binden 4 bine düştü

Bilindiği üzere data hırsızlığı skandalının ardından Alpha, TUI Travel Star, Schmetterling ve Holidayland QTA'dan ayrılmıştı. Gerçekleşen ayrılıklar sonunda QTA'nın bünyesindeki acente sayısının 8 binden 4 bine gerilediği belirtildi.

QTA’daki acente zincirlerinin neredeyse tamamı FTI’a ait

QTA bünyesinde kalan acente gruplarından dördü, FTI'ın sahibi olduğu RTK, Reiseland, TVG ve RTK'nın alt markası olan Mein Reisespezialist ile AER'den oluşuyor. AER hesaba katılmazsa, aslında QTA bünyesinde FTI'ın sahip olduğu zincirler dışında başka acente zinciri bulunmuyor.

Schmetterling ile ilk imzayı Bentour attı

Bundan sonraki süreçte acente zincirlerinin tur operatörleri ile komisyonları kendilerinin müzakere etmek istediği belirtiliyor. TUI'nin acente zinciri TUI Travel Star, TUI'nin satış gücünü kullanarak diğer acentelerle satın alma görüşmeleri yürütüyor. 3 bin acente ile ülkenin en büyük acente zinciri olan Schmetterling, kendi komisyon görüşmelerini kendisi yürütmekten yana. Bentour Schmetterling ile anlaşma imzalayan ilk şirket oldu.

“Kendimize güveniyoruz

Alpha Reisebüropartner'in genel müdürü Albin Loidl de kendilerine güvendiklerini belirtiyor. Kendi geleceklerini şekillendirmeleri durumunda her açıdan daha başarılı olacaklarını kaydeden Loidl, şu anda 600 olan Alpha Reisebüropartner'in acente sayısının yeni yılda Holidayland acentelerinin de eklenmesiyle 830'a çıkacağını ifade etti.

Thomas Bösl halla iddialı: 4 bin yeni acente gelecek

QTA'nın bünyesindeki acentelerin yarıdan fazlasının korporasyonu terk etmesine rağmen QTA ve RTK'nın Başkanı Thomas Bösl'ün 'rahatlamış' hissettiği ifade ediliyor. Bösl, şimdi kendileri için öncelikli konunun mevcut partnerlerle yeni bir başlangıç yapmak olduğunu söylüyor. QTA'nın acentelerin çıkarını savunmak için elindeki her imkanı kullanacağını söyleyen Thomas Bösl, Almanya dışındakiler de dahil olmak üzere, gelecekte 4 bin civarında acentenin QTA'ya üye olacağını ileri sürdü. Bösl, sadece Almanya'da 2,7 milyar euroluk satış ürettiklerini de iddia etti.


Bu Haber 11.09.2023 - 11:12:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Acenta

    Sıfırcı hoca 12.09.2023 - 05:05

    Doğru ifade kullanın.. Acente değil acenta...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.