Siirt’in 400 milyon liralık ilk havalimanı 2017’de faaliyete geçecek

Siirt’in 400 milyon liralık ilk havalimanı 2017’de faaliyete geçecek
Siirt'in ilk havalimanın 2017'de hizmete açılması planlanıyor. 400 milyon lira yatırımla yapılacak havalimanından günlük yaklaşık 1.810 kişinin seyahat etmesi bekleniyor.


 Siirt'in yıllardır ihtiyaç duyduğu havalimanına 2017 yılının ilk aylarında kavuşması planlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru dosyasında yer verilen bilgilere göre, havalimanının maliyet tutarının ise yaklaşık 400 milyon lira olması planlanıyor. Proje içi üstyapı tesisleride dahil olmak üzere toplam 420 hektarlık bir alan kullanılması planlıyor.    

TURİZMİ DE CANLANDIRACAK 
 
Havalimanının fizibilite ve ekonomik ölçütler göz önüne alındığında, öncelikle bölge, dolayısıyla da Türkiye için önemli yatırım olacak. Havalimanının işletme kısmında bin personelin istihdam edilmesi öngörülüyor. Havalimanının bölge ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağlaması amaçlanıyor. Siirt Havalimanı'ndan günlük yaklaşık bin 810 kişinin faydalanması öngörülüyor.  

(Akşam Gazetesi)
 


Bu Haber 18.12.2014 - 10:25:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.