Batik Air, Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerine başladı

Batik Air, Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen Havalimanı seferlerine başladı

Batik Air Malaysia, Kuala Lumpur’dan Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarına başladı. Malezya,  Sabiha Gökçen Havalimanının ilk uzun menzilli destinasyonu oldu.


Malezya merkezli hava yolu şirketi Batik Air Malayisa, Kuala Lumpur Havalimanından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına uçuş başlattı.

Haftada 4 kez yapılacak Malezya seferleri 10 saat ile Sabiha Gökçen’in ilk uzun menzilli uçuşu oldu.

İstanbul’a gelen yolcular terminalde çiçek ve lokumla karşılandı.

Bu yeni rotayla yolcular aynı zamanda İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Avrupa'ya bağlanırken, Kuala Lumpur inişli olarak da Güneydoğu Asya, Doğu Asya ve Avustralya'ya daha kolay, hızlı ve uygun fiyatlarla ulaşabilecek.

Kuala Lumpur’dan hareket edecek uçak her pazartesi, çarşamba ve cuma günü saat 16:50’de kalkacak ve yerel saatle 22:45’te Sabiha Gökçen Havalimanına varacak; sadece pazar günleri Kuala Lumpur’dan  kalkış saat 20:00’de olacak ve Sabiha Gökçen Havalimanına varış saat 01:55’te olacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı dönüş uçuşuysa her pazartesi saat 05:00’te (yerel saat) kalkacak ve Kuala Lumpur’a saat 20:50’de varacak, salı, perşembe ve cumartesi günleri ise saat 12:05’te (yerel saat) kalkacak ve Kuala Lumpur’a saat 15:55’te varacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa’da ilk 10’da

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI Europe) 2023 trafik raporuna göre Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa’nın en yoğun ilk 10 havalimanı arasında sıralanırken, 2023 yılında tüm zamanların yolcu trafiği rekorunu kırdı. Sabiha Gökçen, 2023 yılında 37.1 milyon yolcuya hizmet vererek performansında tarihi bir zirve yakaladığı 2019 seviyesini aştı. Kısa bir zaman önce açılan 2. Pisti ile kapasitesini ikiye katlaması beklenen Havalimanı, halihazırda 54 ülkede 163 destinasyonu birbirine bağlıyor.



Bu Haber 10.02.2024 - 13:45:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.