Mustafa Sarıgül: Uçuş yok, yolcu yok ama personel alınıyor

Mustafa Sarıgül: Uçuş yok, yolcu yok ama personel alınıyor

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül TBMM'de sefer yapılmayan ve yolcusu olmayan 4 havalimanına personel alımının neden sürdüğünü sordu.   


CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, yolcu ve seferin olmadığı Kocaeli Cengiz Topel, Balıkesir Merkez, Çanakkale Gökçeada ve Uşak Havalimanını gündeme getirdi.

Sözcü’de yer alan habere göre, bu havaalanlarında personel sayısının giderek arttığına dikkat çeken Sarıgül, “Havaalanları sinek avlarken neden personel artışı yapılır? Neden bu havaalanlarına işlerlik kazandırılmaz?’’ diye sordu. Sarıgül TBMM’de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Uşak Havaalanı 2019 yılından bugüne kadar tek bir yolcu taşımamış ancak 64 olan personel sayısı 92’ye çıkmış. Balıkesir Merkez Havaalanı’nda son 5 yılda yolcu da yok uçak da yok ama 42 personel sayısı 65’e yükselmiş. Çanakkale Gökçeada Havaalanı 11 yıl önce hizmete açıldı ama 5 yıldır yolcusu yok. 2018’de 37 olan personel 44’e çıkarılmış. Kocaeli Cengiz Topel Havaalanında yolcu taşımacılığı sıfırlanmış, ancak personel sayısı 70’den 92’ye çıkarılmış. Havaalanları sinek avlarken neden personel artışı yapılır? Neden bu havaalanlarına işlerlik kazandırılmaz?”



Bu Haber 27.01.2024 - 09:44:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.