Hamit İzol: Çukurova Havalimanı açılırsa oteller yüzde 100 dolar’

Hamit İzol: Çukurova Havalimanı açılırsa oteller yüzde 100 dolar’

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, Çukurova Havalimanının açılmasıyla birlikte Mersin’deki otellerin yüzde 100 kapasite ile faaliyet göstereceğini ifade etti.


Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, Çukurova Havalimanı'nın henüz açılmamış olmasına rağmen, Mersin'deki otellerin kış döneminde ortalama yüzde 60 kapasite ile çalıştığını belirterek, Mersin’de kış turizmi potansiyelinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Dünya Gazetesinden Derya Özgür’ün haberine göre, havalimanının açılmasıyla birlikte, Mersin’de otellerin kış döneminde yüzde 100 kapasite ile faaliyet gösterebileceğine işaret eden İzol, “Mersin coğrafi yapısı itibariyle kış turizmine uygun bir kenttir. Antalya ile karşılaştırıldığında daha az rüzgârlı olması ve güneşli gün sayısının daha fazla olması nedeniyle kongre ve spor kulüplerinin kamplarına daha elverişlidir” dedi.

Mersin’deki bütün yaylalarda kış turizminin gelişmeye açık olduğunu ifade eden İzol, özellikle Arslanköy ve Çamlıyayla’nın kış sporları için daha çok gelişmeye uygun koşullarda olduğunu, Kayağa, Dümbelek ve Karboğazı yaylalarının da kış turizmi faaliyetlerine açık olduğunu dile getirdi.

İzol, Mersin’de kış turizminin gelişmesi ile istihdam olanaklarının da artacağının altını çizerek, “Havalimanı açıldığında iç turizm ve dışarıdan gelecek turistlerle beraber konaklamaya daha çok ihtiyaç duyulacak ve istihdam olanakları artacaktır. Mersin’de kış turizminin canlandırılması için önce havalimanı faaliyete geçip, uluslararası uçuşlara açılmalıdır. Ayrıca, yaylalardaki işletmelerin de kış turizmine hazırlıklı olması önemlidir. Arz talebi, talep arzı doğurur; ikisi birbirinin bütünleyicisidir. Mersin, her mevsim turizme uygun bir yapıya sahiptir; kış, yaz, inanç ve sağlık turizmi için büyük potansiyel barındırmaktadır” diye konuştu.



Bu Haber 15.01.2024 - 09:36:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.