Antalya dünyanın en önemli 20 şehri arasında

Antalya dünyanın en önemli 20 şehri arasında
Antalya, terör suçları başta olmak üzere suçla mücadele için Birleşmiş Milletler bünyesinde oluşturulan Güvenli Şehirler Ağı’nın üyesi oldu. Dünyanın en önemli 20 şehrinin yer aldığı Güvenli Şehirler Ağı, farklı ülkelerdeki şehirlerin ve yöneticilerin suçla mücadelede iş birliğini hedefliyor.

 
Antalya, şubat ayında yapılan Şiddet İçeren Aşırılıkla Mücadele Beyaz Saray Zirvesi’nin ardından kurulmasına karar verilen Güvenli Şehir Ağı’nın üyesi oldu. Birleşmiş Milletler Toplantısı için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tüm dünyadan sadece 20 şehrin yer aldığı Güvenli Şehirler Ağı’nın ilk toplantısına katıldı.
 
Birleşmiş Milletler Merkezi’nde New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Başkan Türel’in yanı sıra Paris, Londra, Palermo, Montreal, Oslo, Stockholm, Kopenhag, Minapolis, Atlanta gibi dünyanın en önemli 20 şehrinin belediye başkanları katıldı.
 
ANTALYA'YI ANLATTI

Şehirler arasında terör başta olmak üzere, şiddet ve suçla mücadelede iş birliğini geliştirmek, tecrübeleri paylaşmak için atılacak adımların ele alındığı toplantıda, Başkan Menderes Türel, Antalya’yı anlattı. Türel, her yıl farklı medeniyetlerden 15 milyon turisti ağırlamasına rağmen Antalya’nın nasıl dünyanın en güvenli şehirleri arasında yer aldığını ve tecrübelerini paylaştı.
 
ŞEHİRLER BİRBİRİNDEN ÖĞRENECEK

Güvenli Şehirler Ağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ABD Adalet Bakanı Lynch “Bir dizi yerel ve küresel terör tehditleriyle mücadelemize devam ettikçe bu yenilikçi platform da şehirlerin birbirlerinden bir şeyler öğrenmelerine, en iyi uygulamaları geliştirmelerine, burada ve dünyada sosyal uyum ve dayanıklılığın oluşmasına imkân sağlayacaktır” dedi.
 
ANTALYA SÖZ SAHİBİ ŞEHİRLERDEN BİRİ OLACAK

Güvenli Şehirler Ağı, şiddete varan aşırılığı önleme konusunda başarılı bir geçmişe üne sahip bir merkez olan Stratejik Diyalog Enstitüsü (ISD) tarafından yönetilecek. Bir dizi atölye çalışması, eğitim ve sürekli ortaklığı icra eden şehirleri, yerli yönetim uygulayıcılarını ve toplulukları bağlayacak olan Güvenli Şehirler Ağı’na söz sahibi şehirlerden biri olacak.
 
Güvenli Şehirler Ağı’nın yönetecek ISD’nin CEO’su Sasha Havlicek “Şiddete varan aşırılığa karşı yerel dayanıklılığın oluşturulmasında şehirler, belediyeler ve diğer alt-ulusal yönetimleri işbirliği ve yenilikçiliğe teşvik etmek için heyecanlıyız. Bu küresel mücadelede uzun vadede dayanıklılığa teşvik konusunda yerel yönetimleri desteklemek istiyorsak, beraber öğrendiğimiz derslerin uygulamasını da zorunlu kılacağız” şeklinde konuştu.
 


Bu Haber 01.10.2015 - 15:43:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.