Ankara'ya direkt uçuşların arttırılması için ATO'dan 2 milyon TL bütçe

Ankara'ya direkt uçuşların arttırılması için ATO'dan 2 milyon TL bütçe
Ankara Ticaret Odası (ATO), kente yapılan direkt uçuşların sayısını arttırmak için harekete geçti.


Turistlerin Ankara'ya daha kolay ulaşmasını sağlamak için harekete geçen ATO, Esenboğa Havalimanı'ndan yurtdışına yapılan direkt seferlerin sayısını arttırmak için çalışma yürütecek. ATO'nun, söz konusu çalışmalar için 2 milyon TL bütçe ayırdığı da ifade edildi.

ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın sağlık, kongre ve fuar alanlarında daha fazla turist çeken bir destinasyon olmasını istediklerini söyledi. Bu alanlarda gelişmek için öncelikli şartın ulaşım olduğunu ifade eden Bezci, "Ayırdığımız kaynakla 'şose' olan Ankara'nın hava ulaşımını 'asfalta' çevireceğiz" değerlendimesini yaptı. Bezci, Ankara'ya yapılacak direkt uçuşların çevre illerle de ulaşımı kolaylaştıracağını; hızlı tren ve hava yolu ulaşımının koordineli bir şekilde yürütülebileceğini ifade etti.

Bezci ayrıca, Ankara Valisi'nin başkanlığında, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in katılımıyla bir toplantı dzenleyeceklerini de açıkladı.




Bu Haber 03.05.2015 - 10:27:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 04.05.2015 - 10:44

    Önerinin tutar ayağı yok. Hem Ankara yolları için şose örneği veriliyorsa, havadaki durum daha da felaket olur. Şehir içinde 1 km düz, yamasız asfalt var mıdır merak konusu. Aslında çözüm için başkanın para harcamasına gerek yok çünkü yurt dışı uçuşların 50 si Ankara üzerinden yapılabilir. Benim gibi insanlar İstanbul dan çıkış bekleyeceğine, oradaki yolcular kapasite ve sayılarına göre Esenboğadan kalkış yapabilirler. Yok bugünkü uygulama 3. hava limanı için koşut olarak kullanılmakta ise orta erimde bu projenin atıl kalacağını hep birlikte göreceğiz. İşin içinde teknik bilgi, deneyim ve uzun erimli öngörü olmadan sırf politika için ülke kaynaklarının heba edilmesi vatandaşı sadece fakirleştirir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.