Tur operatörleri Almanya pazarında ne kadar büyüme bekliyor?

Tur operatörleri Almanya pazarında ne kadar büyüme bekliyor?
Alman tur operatörlerinin neredeyse tamamı mevcut turizm yılında satışlarda güçlü bir büyüme bekliyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Başarılı geçen 2023 sezonunun ardından Alman tur operatörleri 2024 sezonu için de yüksek beklenti içinde. Travel Data + Analytics, the Tats-Reisebüro-Spiegel ve the Midoco Travel Index sektörel ölçüm ve analiz şirketleri turizmin 2024 yılına iyi bir başlangıç yaptığını belirtiyor. Seyahat analiz şirketleri Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen (FUR) ve Tourismusanalyse by Stiftung für Zukunftsfragen de Almanların  seyahat davranışının pandemi öncesindeki seviyede olmasını ve tasarrufu seyahat dışı alanlarda yapmasını bekliyor.

Çift haneli büyüme beklentisi

Alman iş ve turizm dergisi fwv'de yer alan habere göre, çoğunluğu orta büyüklükteki şirketlerden oluşan Almanya'daki 25 tur operatörü bu yıl satışlarını ortalama yüzde 18 artırmayı hedeflediğini belirtiyor. Gebece ve Chamäleon gibi çalışma-gezi operatörleri ile Erlebe, Tischler ve Umfulana gibi uzak mesafe tur operatörleri satışlarda yüzde 20-40 arasında büyüme bekliyor. Otobüs turlarının güçlü şirketleri Eberhardt Travel ve Leitner Reise ise sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 22 büyüme öngörüyor. 

Almanya'da seyahat satışlarının çok büyük bir bölümünü temsil eden tur operatörleri ise farklı büyüme hedeflerine sahip. Örneğin Schauinsland Reisen yüzde 15, LMX yüzde 30, ANEX Grubu yüzde 20 büyüme hedeflerken, Alltours öngörüsü yüzde 6 büyüme. TUI ise şubat ayında 2024 yaz sezonu için güçlü ön rezervasyonlar rapor ediyor.

Pazardaki genel büyümeyi en büyük 10 tur operatörü şekillendiriyor

2022-23 sezonunda Almanya'daki 46 tur operatörünün satışları bir önceki yıla kıyasla yüzde 23,4 oranında arttı ve Almanya turizm pazarı ilk defa gelirde 2019 seviyesini geride bıraktı.

Almanya'daki toplam seyahat satışının 24 milyar eurosu, TUI'den başlayıp Coral Travel/Ferien'de biten en büyük 10 tur operatörü tarafından geçekleştirilirken, 2024'te her şirkette yüzde 18 gibi büyümenin pek olası olmadığına dikkat çekiliyor. Yüzde 18'lik büyüme aslında milyarlarca euro satışı geliri olan dev şirketlerle yılda sadece birkaç milyon euro ciro yapan küçük şirketler için öngörülen ortalama büyümeyi ifade ediyor.

Organize seyahat pazarı yüzde 15-20 küçüldü

Bununla birlikte, ön rezervasyonlardaki yüzde 5-8'lik büyüme nedeniyle mevcut turizm yılında satışlar gözle görülür bir artış olması bekleniyor. Ancak pandemiden bu yana organize seyahat pazarının, keskin fiyat artışları nedeniyle, müşterilerinin yüzde 15-20'sini kaybettiğini de not düşmek gerekiyor. Bu nedenle satış gelirlerindeki artış müşteri sayısında bir artış anlamına gelmiyor. Büyük ihtimalle müşteri sayısı 2023 yılındaki seviyede kalacak.


Bu Haber 28.02.2024 - 13:38:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Damping

    efe kesen 28.02.2024 - 04:02

    Umarim bu buyumeleri pazarda damping yaparak planlamiyorlardir.Bu suni buyumeler fayda degil zarar vermektedir Ulke turizime,

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.