Orhan Sancar

Rusya pazarında güncel durum

2017 yılı ülkemizin Rusya pazarına en çok ihtiyaç duyduğu dönem olarak algılanmaktadır.

5 milyon turist hedefi koyarak bu kritik dönemde çıtayı bir hayli yükselttik.

Bu hedefi koyarken bir de Rusya tarafındaki durumu inceleyelim dedik.

Charter uçuşları için belirsizlik var. Ülkemizden istenen havalimanı güvenlik kriterleri tam olarak yerine getirelemedi. Bu önlemlerin kişi başına 25 euro maliyet getirmesi hava yolları için bir başka dezavantaj.

Rusya Hükümeti 2017 yılında yurt dışı charter uçuşlarında bir kısıtlama getirip iç turizmi destekleyebilir.

Zaten 2 hafta önce Rus yetkililer, iç turizm yapan tur operatörlerini yurt dışına tur yapan operatörlere karşı teşviklerle destekleyeceklerini açıkladılar.

Rusya'da bir başka önemli gelişme ise Türk bayraklı taşıyıcılara geçici yıllık izinler ile Antalya'ya tarifeli uçuş izni verilmeye başlanması oldu.

Bunun sonucunda Atlasglobal Hava Yolları Rusya'nın 12 şehrinden haftanın 7 günü Antalya ve İstanbul'a tarifeli uçuş için izin almış durumda. Diğer özel Türk bayraklı taşıyıcılar da izin almak için uğraşıyor.

Bu durum direkt müşteriye ulaşma ve orta-ufak ölçekli tur operatörleri ile anlaşma yapma imkanı getirecek.

Türk bayraklı hava yollarının Ukrayna hava sahasını kullanma avantajı daha hızlı bir uçuşu ve maliyet düşüşünü beraberinde getirecektir.

Bilindiği üzere Rus bayraklı hava yolu şirketleri Ukrayna hava sahasını iki ülke arasındaki sorunlar nedeniyle kullananıyor. Bu da zaman kaybına ve maliyetlerin yükselmesine neden oluyor.

Kısacası 2017 yılı, tarifeli Türk bayraklı hava yolu şirketlerinin Rusya pazarında daha geniş bir yelpazede yer almasıyla bu pazarda yeni bir alışkanlık ve trend ortaya çıkaracaktır.




Bu Makale 18.01.2017 - 11:12:50 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.