Orhan Sancar

Rusya krizi ve yapılması gerekenler

Rusya'nın son yaşanan olaylardan sonra aldığı yaptırım kararları, ülkemiz turizmine ciddi zararlar vermeye devam ediyor.

Rusya'nın aldığı son karar ile Türk uyruklu vatandaşların istihdam edilmesi yasaklandı.

Bunun sonucunda binlerce Türk inşaat işçisi ve diğer sektör çalışanları ülkelerine geri dönmeye başladı.

Bu kararın bir sonraki aşaması Türk yatırımcı ve tur operatörlerine getirilecek yaptırımlardır. Bu şirketlerin faaliyetlerini durdurması Türk turizmine ciddi zararlar verecektir.

Bu kriz karşısında Rusya pazarı için alınacak en önemli tedbir diğer BDT ülkelerine ağırlık vererek potansiyeli yükseltmektir.Kazakistan, Moldova,Ukrayna,Gürcistan, Ermenistan, Özbekistan ve Azerbaycan'da turizm potansiyeli devlet desteği ile güçlendirilmeli ve charter uçuşlarının ciddi bir şekilde artırılmasının planlanması düşünülmelidir.

Rusya'ya sınırı olan bu ülkelerden ciddi bir Rus turist potansiyeli alınabilir. Ayrıca başta Antalya olmak üzere tüm kıyı şehirlerimize tarifeli uçuşlara ağırlık verilmelidir. Charter yasağına karşın tarifeli uçuşlar ile bu kısıtlama kısmen de olsa aşılabilir.

Felaket tellalığı yapıp, gelişmelere seyirci kalmak ülkemize hiç bir yarar getirmez. Bizim kuşağımız son 25 yıldır bir çok krizi başarı ile atlatmıştır. Bu durumdan da alnımızın akı ile çıkacağız.

Şuan başta Rusya olmak üzere ülkemizin bir kaos yaşadığı imajı verilmektedir. Buna karşı tedbirler alınmalı ve yabancı kanallara ülkemizdeki durumun gerçek yüzü anlatılmalıdır

Bu Makale 22.12.2015 - 11:09:46 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Baku Turk Oteller Grubu 04.12.2015 - 07:09

    Azerbaycanda, is yapan Turk firmasiyiz. Ruslar , Azerbaycana yonelmeye basladi. Baku uzerinden, Turkiyeye Aktarmali turist gonderme calismalari yapabiliriz. www.bakuturkoteli.com

  • Tarık OZAKTAS 30.11.2015 - 10:10

    Orhan abi Üstadım sen haklisin. Burası Turkiye, Gunes bizde, Kum bizde, Deniz Bizde..... Alternatif ülke çok. Ru olmaz diğerleri gene gelir. Moral bozmayalım........ Sevgiler.....

  • MGencer 29.11.2015 - 11:54

    Bu strateji gerçekleşir ise Rusya ambargosu delinebilir ve Rus tatilciler için bahsedilen lokasyonlar alternatif Türkiye kapısı olur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.