Yargıtay Isparta kazası kararını açıkladı

Yargıtay Isparta kazası kararını açıkladı
Isparta’da yaklaşık 9 yıl önce gerçekleşen uçak kazasıyla ilgili Yargıtay son kararı verdi. Yargıtay Ali Murat Ersoy’un beraat kararını onarken, Atlasjet’in suçtan zarar görmesi sebebiyle katılan olarak kabul edilmesi gerektiğine hükmetti. Böylece Atlasjet’in mağdur olduğu Yargıtay tarafından karara bağlanmış oldu.


Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bugün Isparta'da 2007'de meydana gelen kaza ile ilgili davayı ele aldı. Temyiz incelemesinde önce avukatlar ile dönemin Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Oktay Erdağı'na söz verildi. Taraflar savunmalarının geçerli olduğunu söyledi. 
 
Kokpitaero'da yer alan habere göre, Yargıtay 12. Ceza Dairesi verdiği kararda, Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğdu, Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Ali Arıduru, Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile diğer sanıklar Faruk Çağınlı, Şahin Tufan, Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz, Necati Küçük, Reşat Atalay, Hilmi Tülemen'in "taksirle öldürme" suçundan beraatlerine ilişkin hükümlerin onanmasına kararlaştırdı. 
 
Ayrıca, dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'in, 'taksirle öldürme suçundan tali kusurlu oldukları' gerekçesiyle beraatlerini bozdu.

ATLASJET DAVAYA KATILAN OLARAK KABUL EDİLDİ

Bununla birlikte Atlasjet’in suçtan zarar görmesi sebebiyle katılma talebini reddeden Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay, Atlasjet’in suçtan zarar görmesi sebebiyle davaya katılan olarak kabul edilmesi gerektiği yönünde karar verdi.

'YANLIŞ ALGI SEBEBİYLE BÜYÜK BİR PRESTİJ KAYBI VE MADDİ KAYIP YAŞADIK'
 
Atlasjet tarafından yapılan açıklamada, ''Kamuoyu 9 yıl boyunca hiçbir teknik bakım sorumluluğu Atlasjet’te bulunmayan, Atlasjet’e ait olmayan, SHGM tarafından uygun bulunan bir sözleşmeyle World Focus’dan kiraladığı uçağın Atlasjet’e ait bir uçak olduğunu düşünmüştür. Bu yanlış algı sebebiyle yıllardır büyük bir prestij ve maddi kayıp yaşamış olan Atlasjet’in mağduriyeti Yargıtay’ın bugünkü kararı ile tescillenmiş oldu.'' denildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Murat Ersoy, “Yaklaşık 9 yıl önce gerçekleşen bu trajik olaydan dolayı duyduğumuz üzüntü devam ediyor. Çıkan kararda, şimdiye kadar mahkeme huzurunda yaptığım açıklamaların dikkate alındığını görmek, adalete olan inancımızı güçlendirmiştir. Hem şahsımın beraati hem de Atlasjet’in mağduriyeti nedeniyle davaya katılan olarak dahil olması, masumiyetimizi ve haklılığımızı ortaya koymuştur” dedi. 

30 Kasım 2007 günü Atlasjet’in İstanbul- Isparta seferini yapan World Focus’tan kiraladığı yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçtiği sırada, Keçiborlu Türbetepe Mevkii’nde düşmüş, kazada 7’si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirmişti. 
 



Bu Haber 11.03.2016 - 17:19:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.