PEGAS’ın Kazakistan operasyonları Orhan Sancar’a emanet 

PEGAS’ın Kazakistan operasyonları Orhan Sancar’a emanet 
Orhan Sancar, PEGAS Touristik’in Kazakistan operasyonlarının başına geçti.

Kazakistan yapılanmasında değişikliğe giden PEGAS Touristik, şirketin bu ülkedeki operasyonlarının başına tecrübeli turizmci Orhan Sancar’ı getirdi. Orhan Sancar halihazırda 5 yılıdır PEGAS’ın BDT ülkeleri koordinatörlüğü görevini yürütüyordu. Bundan böyle PEGAS Touristik-Kazakistan’ın genel müdürlüğünü Orhan Sancar yaparken, Anıl Aksema ve Bülent Çotur da Sancar’ın yardımcılığı görevini üstlenecek. 

Sancar ve yardımcıları, hem şirketin yeni yönetimini hem de 2024 programını tanıtmak amacıyla Kazakistan’da faaliyet gösteren 200 acente ile bir araya geldi. 

 Etkinlikte konuşan Orhan Sancar şunları söyledi:

"5 yıldır Pegas Touristik BDT koordinatörlüğünü yürütüyorum ve gözüm hep Kazakistan'da olduğundan Kazakistan'ın turizm potansiyelini çok iyi biliyorum.

Konuşmama Almatı'ya yaptığım tarihi ziyaretle başlamak istiyorum.

"1993 yılında Almatı'ya bir iş toplantısı için gelmiştim. Davet eden şirket, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümeti yetkilileri, yabancı yatırımcıların ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik niyetlerini ve yaklaşımlarını görmek istiyor.' dedi.

Bu nedenle ilk olarak Kimsesiz Çocuklar Vakfını (BOBEK) görmeye ve oradaki çocukları ziyaret etmeye davet edildim. Öğrencilerin atmosferinden ve yaşam koşullarından etkilendim.

Ziyaretin tamamlanmasının ardından BOBEK başkanını ziyarete davet edildik.

Sıkı güvenlik kontrollerinden geçerek toplantı odasına girdik. BOBEK Başkanı, Kazakistan'da iş yapmak istiyorsanız öncelikle bizim fakir yönlerimizi görmeniz gerekir. Almatı'nın Shymbulak, Medeu ve Koktobe gibi güzelliklerini her zaman ziyaret edebileceğinizi söyledi.

Başkan çocuklara destek olmamızı önerdi ve bir hafta boyunca ilk charter uçuşlarımızla 500 çocuğu İstanbul'a götürdüm, çocuklar ilk kez uçakla uçacakları ve yabancı bir ülkeyi, Türkiye'yi ziyaret edecekleri için çok heyecanlıydılar. İstanbul şehrini doyasıya gezdiler.

Orhan Sancar

Çocuklar döndükten sonra başkan, Kazakistan'ın kapılarının bize açık olduğunu söyledi.

Bu başkan, Şubat 1992'den bu yana Uluslararası Çocuklara Yardım Vakfı "Bobek" ("Bebek")'in kurucusu ve başkanı olan ilk Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'ın eşi, First Lady Sara Alpysovna Nazarbayeva idi. Bugün "Bobek" cumhuriyetin en aktif hayır kurumudur ve sadece Kazakistan'da değil yurt dışında da tanınmaktadır.

Pegas Touristik'in Tayland, Vietnam, Mısır gibi önemli destinasyonlarda kendi havayolları, otelleri ve en büyük ulaşım filosu (240 otobüs) ile BDT ülkelerinin önde gelen tur operatörlerinden biri olduğunu belirtmek isterim.

Ana destinasyonlarımız Dubai, Küba, Vietnam, Tayland, Mısır ve Türkiye. 2024 yılında 100.000 Kazak turistlere Türkiye Vietnam ve Tayland’da hizmet vermeyi planlıyoruz.

Ana partner havayollarımız ise Air Astana, Scat ve VietJet’tir.”


Bu Haber 01.03.2024 - 08:16:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.