Vural Öger açıklamalarına devam ediyor...

Vural Öger açıklamalarına devam ediyor...
Geçtiğimiz günlerde Alman Die Welt gazetesine verdiği demecinde şirketlerinin iflası konusunda 'Beni Erdoğan ve Putin bitirdi' diyen ve Türkiye’nin artık turizm ülkesi olma şansını yitirdiğini söyleyen Vural Öger, Türkiye turizmine ve Almanya'da hakkında başlatılan soruşturmaya dair yeni açıklamalarda bulundu.


Alman Die Welt gazetesine verdiği demecinde Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gelecek yıllarda zor bir sürecin başlayacağını ifade eden Öger, bunda mülteci ve sığınmacılar sorunun büyük rol oynayacağına inandığını belirtmişti.

Konu ile ilgili Odatv'nin sorularını yanıtlayan Öger, mülteci sorunu konusunda gösterdikleri çabalardan dolayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ve Almanya Başbakanı Merkel'i tebrik ettiğini belirterek "İnsanlık faciası burada önlenmeye çalışılıyor" dedi.
 
Daha önce Türkiye ile ilgili iyimserliğini kaybettiğini söyleyen ve peş peşe gelen iflasların nedeni olarak, Türkiye’nin politik durumunu gösteren iş adamı, bu kez "Türkiye'yi zor duruma sokmak isteyen dış güçler de var.’’ dedi.

‘HERKES ŞİKAYET EDEBİLİR’
 
Öger, şirketinin iflası üzerine Almanya’da başlatılan soruşturmaya dair de açıklama yaparak, ‘’Herkes herkesi şikayet edebilir. Bana intikal eden bir durum yok" ifadelerini kullandı.
 
Öger "Aleyhime yönelik elimde herhangi bir bilgi yok. Müşterilerden biri de hakkımda şikayette bulunmuş olabilir. Turizm sektöründe bavulunu kaybeden de, uçağa geç kalan da birileri hakkında şikayete bulunabilir. Tabii isim tanınmış bir isim olunca bu kadar dikkat çekti. Herkes herkesi günümüzde savcılığa şikayet edebilir. Bana atfedilen bir şey yok. Olacağını da düşünmüyorum. Namusumla bu olayları bitirmek istiyorum. Sonrasında bakacağız. Bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

‘TURİZMDE ANİ SÜRPRİZLER OLABİLİR’

Türkiye'de turizmin nasıl olacağı yönündeki soruya Öger "Suriye sınırındayız. Teröristlerin saldırısı var. Türkiye'yi zor duruma sokmak isteyen dış güçler de var. Türkiye devlet olarak bu konuda kendi savunmasını çok iyi yapıyor. Dış güçlerin oyunu var. Türkiye seyirci kalamaz" yanıtını verdi.
 
Türkiye'de turizmin mayıs ayından itibaren tekrar canlanacağına inandığını ifade eden Öger, "Ani sürprizler olabilir. Yeni terör saldırıları olmadığı müddetçe mayıs ayında tekrar Türkiye'ye Avrupa'dan turist gelebilir ve turizm canlanabilir. Rusya ile Türkiye'nin arasının kolay kolay düzeleceğine inanmıyorum. Uluslararası arenada sürprizler de olabilir ve bu da turizme olumlu yansıyabilir" dedi.

Öger "Alman piyasasından son dakika rezervasyonlarının geleceğine inanıyorum. Geçen yılki kadar olmasa da son dakika rezervasyonları aracılığıyla turizm tekrar mayıs ayında canlanabilir. Kimse ümidini kaybetmesin" dedi.



Bu Haber 03.03.2016 - 09:51:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • normal 04.03.2016 - 10:03

    sasirmadim , otelleri cok pahali kiraladilar , bizde kim bu parayi verir diyorduk , ayrica batik rus acentalara sonsuz kredi actilar ..gecmis olsun ..bence artik emekli olsun

  • güneyli 03.03.2016 - 01:07

    sen önce işten çıkartıp son 3 ay maaşlarını ödemediğin ve tazminatlarının akibeti belli olmayan işçilerin için bir yorum yapsan bizde ona göre hayatımıza devam edebilsek.

  • TURİZMCİ 03.03.2016 - 11:59

    Sayın Vural Öger artık inandırıcılığını yitirmiş bir turizm ci olduğu kanaatindeyim.Kendi yeteneklerini ve 70 li yaşlar da olmasına rağmen halen kendisini çok aktif bir turizmci gibi görmesi başarısızlıklarının nedenini kendi iş yönetimi ve yatırım planların da aramadığı halde 3. kişilere ve olaylara bağlamaya çalışması da bunun göstergesi.İflaslarının nedenlerini plansız büyümeleri olduğu gerçeği ni dikkate alması lazım. Seçmiş olduğu yöneticiler ve kendisinin bu yöneticileri ile iş yönetimi de hep reel gerçeklerden uzak kaldı sanıyorum son zamanlarda.İşler kötü giderken yeni otelleri yüksek fiyatlara kiralamalar, ödeme zorlukları olan acentalara sonsuz krediler açması sonra paramı alamadım demesi biraz çelişkili geliyor sanki insana vs.,her kes küçülürken ileriye hamleler yapmak çok doğru olmadı.Ayrıca insanın sanki kendi hatalarını dikkate almadan çok sayıda çalışanını mağdur etmeside ve basına sanki bir yorumcu gibi beyanlarda bulunmasıda cabası.Yıllarca kendisine hizmet etmiş çalışanlar ne olacak şimdi galiba vicdan önemli bir değer.Gelip Türkiye de bu çalışanların sorunlarına çözüm üretmeye çalışsa çok daha anlamlı olur., Ben iflas ettim artık oynamıyorum demek bu kadar kolay olmamalı sanırım.Vural bey Türk turizmine çok hizmetler yapmıştır ama çok ticari kazançlar da elde etmiştir diye düşünüyorum.Şimdi gerekeni yapmalı ve Türkiye de ki mağdur ettiği çalışanlarının ve kendine kredi açmış esnaflara olan borçalarını da ödemeye çalışmalı galiba.Saygılar.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.