Certares, FTI'ın tüm borçlarını devraldı

Certares, FTI'ın tüm borçlarını devraldı
FTI'ı 1 euro gibi sembolik bir rakama satın alan yatırım şirketi Certares, tur operatörünün tüm finansal yükümlülüklerini de devraldığını duyurdu.

Alman tur operatörü FTI'ın Certares'e devredilmesinin ardından piyasa, şirketin yüklü miktardaki borcunun ne olacağına dair sorular soruyor ve borçlarla ilgili durum netleşmeden, şirketin geleceğinin netleşemeyeceği şeklinde yorumlar yapıyordu.

FTI
 tarafından yapılan son açıklamada, FTI'ı satın alan ABD'li yatırım şirketi Certares öncülüğündeki konsorsiyumun tur operatörünün tüm finansal yükümlülüklerini de (borçlarını) devraldığını açıkladı. 

Şirketten yapılan açıklamada "Konsorsiyum, krediler ve diğer mali destekler de dahil olmak üzere FTI'ın mali borçlarını piyasa temelli bir süreç uyarınca devralmak için kesin belgeleri imzaladı." denildi. 

Bu işlemin FTI'ın kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılmasıyla ilgili olduğu kaydedilen açıklamada "Konsorsiyumun 125 milyon euro tutarındaki yeni öz sermaye katkısıyla birlikte FTI'ın mali durumu ve sermaye rezervleri önemli ölçüde güçlenmiştir. Bu, şirkete mevcut işleri için yeterli kaynaklar sağlayacak, bir sonraki büyüme aşamasını destekleyecek ve dijital dönüşüm planlarını kolaylaştıracaktır." ifadelerine yer verildi. 

Pandemi döneminde, diğer pek çok şirket gibi, büyük zorluklar yaşayan FTI, Alman Ekonomik İstikrar Fonunun sağladığı 595 milyon euro ve ayrıca Bavyera Eyaleti Federal Hükümetinin sağladığı 280 milyon euro kredilerle ayakta kalmayı başarmıştı.


Bu Haber 03.05.2024 - 08:23:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.