Volkan Şimşek ile özel: Şampiyonlar Ligi'ndeki tek Türk oteliyiz

Volkan Şimşek ile özel: Şampiyonlar Ligi'ndeki tek Türk oteliyiz
Rixos Hotels'de Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Volkan Şimşek, ilk röportajını TurizmGüncel'e verdi.

  
Eda Özsoy - TurizmGüncel

Rixos Hotels'in Türkiye'nin en ciddi büyüyen markası olduğunu anımsatan Şimşek,"Örneğin Dubai'ye ilk Türk markası olarak girdik. Buçok önemliydi bizler için... Burada hem Türk misafirperverliğini hem de Türkiye'den getirdiğimiz havayı kullanmaya çalıştık. Bunun dışında Rixos Hotels Dubai'de büyük işler yaptı ve konuşulan bir otel haline geldi. Hedefimiz ürünü sürekli geliştirmek. Bu kadar yoğun bir entertainment programını başka bir otel sunmuyor" dedi.
 
Rixos Hotels'teki görevini 'operasyonun standartlaştırılması ve ürünlerin aynı çizgiye gelmesini sağlamak' olarak tanımlayan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Ürünü nasıl daha iyiye getirebiliriz diye düşünüyoruz. Misafirimiz beklediğinden daha fazlasını vermeye çalışıyoruz. Ürün içeriği üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Şehir otelciliğinde de gelişiyoruz. Resorttan şehre doğru kayışımız var. Rixos şehir otelciliğinde diğerlerinden farklı bir çizgi izliyor. Örneğin bir kapı karşılama seronomimiz var.

 
 
HAYATI KOLAYLAŞTIRIRSAK, ÖN PLANA ÇIKARIZ

Bir de sürekli yeni oteller geliyor. Otellerin lobisinden tutun da lounge'a kadar nasıl şekillenebilir tüm bunların üzerinde çalışıyoruz. Misafirperverliğin ve ev sahipliğinin sonu yok. Ne kadar çok farklı işler yaparsanız, o kadar farklı olursunuz. Misafire hayatı ne kadar kolaylaştırabilirsek, o kadar ön plana çıkarız."
 
OPERASYON SAĞLAM OLMALI

Otelcilik sektöründe rekabetin çok arttığını belirten Şimşek, her yerde farklı otel markalarına rastlandığını anımsattı. Farklı olabilmek için en ince detayların bile düşünülmesi gerektiğini savunan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nedenle ürünü yeniden şekillendirmek gerekiyor. Bizim grubumuzun üst yapılanması, güçlü bir yapılanma. Hepsinin ortada buluştuğu yer ise operasyon. Operasyon sağlam olmalı ki satışlar güçlensin, markanın bilinirliği artsın. İşte o ürünün bir araya getirilmesinde bize çok görev düşüyor."
 
Genel olarak Türk turizmini de değerlendiren Şimşek, görüşlerini şöyle paylaştı:
 
"Türk turizmi, turizm dünyasının parlayan yıldızı ve artık takip ediliyor. Sayılarımızla ve yaptığımız işlerle her geçen gün yükseliyoruz. Hem Türk otelcileri piyasada aranıyor hem de Türklerin yaptığı işler takip ediliyor. Geçen yıl belki 8 kere Mısır'a gittim. Mısırlı otelcilerin Türklere ne kadar saygı duyduklarını ve neler öğrendiklerini çok iyi biliyorum. Bu açıdan Türkiye önemli bir konuma geliyor.
 
ÜÇ AYIN ZAYIF GEÇMEMESİNİ YANLIŞ YORUMLAMAYALIM

Bu yıl ilk üç ayın zayıf geçmesini yanlış yorumlamamak gerekiyor. 2012'yi 2010 yılıyla mukayese edip bir değerlendirme yapmak gerekiyor. Geçen yıl hiç yaşanmamış bir şubat mart yaşandı. Ama üç ayın zayıf geçmesi demek, sezonun zayıf geçmesi anlamına gelmiyor. Genel bir sıkıntı var. Yunanistan satışları kötü gidiyor, İspanya istenildiği gibi gitmiyor. Avrupa'daki bu durgunluk, bizim lehimize olan gelişmeler


Bu Haber 20.05.2012 - 20:46:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • RamseS 21.05.2012 - 09:40

    İspanya tam aksine iyi gidiyor Volkan bey naptınız? Bir hata olmalı. İspanya tüm EBleri topladı. full

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.