Varlıklı Rusların istikameti Dubai 

Varlıklı Rusların istikameti Dubai 

Avrupa Birliği yaptırımları sonrası Rusya’nın da ülkeden döviz çıkışına sınırlama getirmesiyle vatanadaşlar konut alımı için yaptırım uygulamayan ülkelere yöneldi. 


Avrupa ülkelerinde konut alma imkanından mahrum kalan orta gelirli Ruslar Türkiye'ye rağbet ederken, varlıklı Ruslar Dubai'ye yöneldi. Kommersant gazetesi, son üç haftada şehirde konut talebinde yüzde 40'lık bir artış gözlendiğini yazıyor. 

Golden Brown Group ve Becar Asset Manegement verilerine dayandırılan haberde, Dubai'den konut alan Rusların sayısının şubat başından itibaren artışa geçtiği belirtildi. Konut başına ödenen para ise 272 ile 816 bin dolar arasında değişiyor. 

Kommersant, Rusya'dan döviz çıkışına getirilen yasak nedeniyle, Rusların yabancı bankalarda ruble hesabı açtığını ve ülkeden ruble çıkardığını, ya da kripto paraları kullandığını yazıyor.  

TürkRus’ta yer alan habere göre Dubai'de Rusça konuşan nüfusun büyüklüğünün 300 bin civarında olduğu tahmin edilmekte. Bir başka deyişle Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan her 10 kişiden 1'i Rus. 

Emirlik, 204 bin dolar üzeri bedelle konut alan yabancılara oturum izni veriyor. Üstelik Birleşik Arap Emirlikleri, hala Rusya'dan direkt uçuşla ulaşılabilen ender ülkeler arasında.  



Bu Haber 19.03.2022 - 09:28:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.