TUI'nin yeni CEO'su şok kararlarıyla Alman turizm sektörünü sarsıyor

TUI'nin yeni CEO'su şok kararlarıyla Alman turizm sektörünü sarsıyor
TUI AG’nin yeni CEO’su Fritz Joussen görevine çatışmalı bir ortamda başladı. Joussen’in Almanya’daki seyahat acentesi satışlarını daha karlı hale getirmek için uygulamaya başladığı yeniden yapılanma planı büyük tepki topluyor.


TurizmGüncel

13 Şubat’ta Michael Frenzel’den görevi devralan Joussen 25 Mart’ta da TUI Travel Yönetim Kurulu’na katılacak. Bu katılım TUI AG’nin TUI İngiltere’deki hisselerinden de sorumlu hale gelmesiyle planlanandan 6 ay önce gerçekleştirilecek.

Joussen görev başına gelir gelmez duyurduğu radikal kararları nedeniyle ciddi tepki topluyor. Tur operatörünün harcamaları kısabilmek için merkez ofisinde çalışan 180 kişinin 60’ının işine son verileceğini açıklayan yeni CEO Hannover’deki holdingin elde edilen karı yok ettiğini ve bu nedenle hissedarlara gerekli ödemelerin yapılamadığını söylüyor. CEO bu koşullar altında TUI Travel ile birleşmenin de imkansızlığını savunuyor. Joussen’in Almanya’da asıl tepki topladığı konu ise üçüncü parti satışlarının sayısını azaltmak istediğini açıklaması. Bunun yerine TUI’nin direkt sahip olduğu 465 acentenin sayısını 1600’lere çıkarmayı planlıyor.Diğer bir deyişle TUI Almanya’da üçüncü partiden çekiliyor.
 


Bu Haber 22.02.2013 - 11:21:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.