TUI ve Etihad'ın kuracağı hava yolu şirketi devlerle rekabet edecek

TUI ve Etihad'ın kuracağı hava yolu şirketi devlerle rekabet edecek
TUI ile Etihad Airways'in kuracağı yeni tatil hava yolu şirketi, seyahat pazarının öncelikli gündemleri arasına girdi. Yeni kurulacak şirketin Condor, EasyJey, Ryanair ve Eurowings şirketlerle rekabet edeceği belirtilirken, TUI'nin hava yolu şirketi TUIFly'ın çalışanlarını gelecek korkusu sardı. TUIFly'ın operasyona devam etmesi konusunda garanti isteyen çalışanlar, çeşitli nedenlerle rapor alarak çok sayıda uçuşun ertelenmesine veya iptal edilmesine neden oldu.


TurizmGüncel - Dış Haberler


Avrupa seyahat pazarı TUI ile Air Berlin hisselerinin çoğunu elinde bulunduran Etihad Airways'in kurmayı planladığı yeni hava yolu şirketini konuşuyor. Kurulacak yeni şirketin sadece Thomas Cook'un hava yolu şirketi Condor ile değil, aynı zamanda Lufthansa'nın bütçeli hava yolu şirketi Eurowings, Ryanair ve Easyjet ile de rekabet edeceği açıklandı.

TUIFLY ÇALIŞANLARI ENDİŞELİ

Ancak TUI'nin aldığı bu karara kendi taşıyıcı şirketi TUIFly'ın çalışanlarından itiraz geldiği öğrenildi. Fvw'da yer alan habere göre TUIFly'ın çalışanları yeni kurulacak şirkete ilişkin kaygılarını şimdiden bildirmeye başladılar. Çalışanların büyük bir kısmının ''hastayım'' diyerek rapor aldığı ve bu nedenle pek çok uçuşun ertelendiği veya iptal edildiği belirtiliyor. Çalışanlar, TUIFly'ın Hanover merkezli olarak operasynlara devam edeceği konusunda garanti istediği öğrenildi.

BÜNTGEN: TUIFLY OPERASYONA DEVAM EDECEK

Konuya ilişkin çalışanlara bir açıklama yapan TUI CEO'su Jochen Büntgen'in, TUIFly'ın Hanover merkezli bağımsız hava yolu şirketi olarak operasyonlarına devam edeceğini söyledi.

AİR BERLİN KÜÇÜLÜYOR

Yeniden yapılanma çerçevesinde, bünyesinde bulunan uçaklardan 40 tanesini wet-lease yoluyla (uçağı kabin görevlileri, çalışanları ve sigortası ile kiralama) Lufthansa'ya kiraya veren Air Berlin, kalan 30 uçağı ise tatil bölümüne aktararak 75 uçaklık bir filo oluşturacak. Şirketin uçakları, gerek Avrupa içine, gerekse uzak mesafe destinasyonlara operasyon yapacak.

62 UÇAKLI FİLO KURACAKLAR

Yeni kurulacak hava yolu şirketinin bünyesinde ise toplam 62 uçak bulunacak. Bunlardan 30'u Air Berlin'in, 14 tanesi TUIFly'ın ve 17 tanesi de Avusturya merkezli Fly Niki'nin filosundaki uçaklarından oluşacak. Şirket, Almanya, Avusturya ve İsviçre'den operasyonlar yapacak.

HİSSELERİN ÇOĞU AVUSTURYALI VAKIFTA OLACAK

Öngörülen anlaşmaya göre, yeni şirkette TUI ile, Air Berlin'in en büyük hissedarı Etihad Airways'in 24.9'ar hissesi bulnacak. Hisselerin geriye kalanı ise, şirketin uçuş haklarınn korunması amacıyla Avusturyalı bir vakıfta olacak.

Öte taraftan yeni kurulacak hava yolunun bir holding şirketi olarak TUIFly ve Fly Niki'nin mevcut lisanslarıyla mı uçacağı, yoksa ayrı bir hava yolu mu olacağı konusundaki belirsizlik sürüyor.






Bu Haber 06.10.2016 - 15:40:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.