TUI Grubu otel hedefini 600’e yükseltti 

TUI Grubu otel hedefini 600’e yükseltti 
2023 sonu itibariyle 12 marka altında 424 otel işleten TUI Grubu, hedefini 600 olarak belirledi.

Turizm Güncel – Dış Haberler

Dünyanın en büyük seyahat grubu TUI, konaklama sektörüneki ağırlığını daha da artırmak istiyor. Riu'dan Robinson'a TUI Blue'dan Magic Life’a kadar 12 marka altında 424 otel işleten şirket, 600 otele ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

2023’te portföyüne 41 otel ekledi

Alman iş ve turizm dergisi fvw’nun editörü Klaus Hildebrandt’a konuşan TUI Grubunun Tatil Deneyimler, Grup Stratejileri, Birleşme ve Satın Almalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Krueger, otelciliğin TUI için stratejik büyüme alanlarından biri olduğunu belirtti. TUI Grubunun otelcilik biriminin faiz, amortisman ve vergi öncesi gelirinin 649 milyon euro olduğunu kaydeden Krueger, “Orta vadede otel sayımızı 600’e çıkarmayı hedefliyoruz. Sadece 2023 yılında portföyümüze 41 yeni otel ekledik. Bu mali yıl için ise 11 otel şimdiden finalize oldu. Bunlar kendi yatırımlarımız, partnerlerimizin yatırımları, işletme ve franchise yatırımları.” diye konuştu.

Kurdukları otel fonu şimdiden iki otel satın aldı

Krueger “İki yıl önce sermaye yatırım şirketi Hansainvest ile 500 milyon euroluk otel yatırımı hedefiyle kurdukları otel yatırım fonunun ne durumda olduğu” ile ilgili soruya ise “Fon şu anda operasyonel ve şimdiden iki otel satın aldı. Bunlardan biri Zanzibar’daki The Mora ve Cape Verde’deki Robinson Club. Yeni otel satın alımlarıyla ilgili süreçler devam ediyor. Her iki otelin finansmanı da otel yatırım fonumuz tarafından sağlandı. Öte taraftan fon, ilerideki otel satın almaları için borçlanmanın üzerine ekleyecek öz sermayeye de sahip.” ifadelerini kullandı.


Bu Haber 04.03.2024 - 13:19:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.