THY'de çifte rezervasyon skandalı

THY'de çifte rezervasyon skandalı
Yaz sezonunun bitmesine sayılı günler kala tatilini Türkiye'de geçiren yerli ve yabancı yolcular, Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında yer bulmakta sıkıntı yaşıyor.


 Yaz sezonunun bitmesine sayılı günler kala tatilini Türkiye'de geçiren yerli ve yabancı yolcular, Türk Hava Yolları (THY)  uçaklarında yer bulmakta sıkıntı yaşıyor.
 
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) kurallarına göre havayolu şirketleri uçağın kapasitesinden fazla bilet satabiliyor. Bu kuralda amaç, son dakikada iptal olan veya uçağa gelmeyen yolcular nedeniyle havayolu şirketlerinin zarar etmesini önlemek. Overbook olarak adlandırılan uygulama ile uçağın kapasitesine ve yolcu talebine göre belirli bir oranda fazla koltuk satılabiliyor. Uzmanlar yolcuların bu tür durumlarda mağdur olmamaları için havalimanına erken gelerek check-in işlemlerini yaptırmalarını tavsiye ediyor. Uçağın koltuk sayısı kadar yolcuya check-in işleminin yapılmasının ardından gelen diğer yolcular okeyli bilete sahip olsa da uçuşa katılamayabiliyor.
 
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda çok sayıda yolcu, overbook uygulamaları nedeniyle sabahlamak zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı'nda uçmayı bekleyen yolcular, ellerindeki biletlerini gösterek mağdur olduklarını söylediler. Yolcular THY tarafından otellerde misafir ediliyor,  yemek ikramı yapılıyor, diğer seferlere kaydırılıyor.
 
BAĞLANTILI UÇUŞLARINI KAÇIRDILAR
 
Bu arada dün Stockholm uçağının Rusya hava sahasından geri dönmesi ve Stockholm'den ikinci kez havalanmak zorunda kalması nedeniyle bağlantılı uçuşlarını kaçıran çoğunluğu İsveçli olan yolcular da otelde misafir edildi.
 
Öte yandan pasaport ve check in kontuarlarında uzun kuyruklar oluşturan yolcular, zaman zaman yetkililerle tartışıyor. Ellerinde biletleriyle bekleyen yolcular uygulamaya tepki gösterdiler. (Yurtgazetesi)


Bu Haber 31.08.2012 - 09:14:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • BILGEN 03.09.2012 - 01:02

    Ben de 31 Agustos 2012 gunu magdur olan yolculardanim, 4 kisilik aile paramizla rezil olduk.Evet okeyli biletimiz var, tedbir olsun diye uçustan iki buçuk saat once havaalanina geldik yer yok Halbuki telefonum ve mail adresim var, haber bile vermediler. THY nin genel muduru elinde ödül plaketi ile siritarak fotograf çektirecegine bu isi arastirip, suçlulari cezalandirsin. Hiçbir hava yolu sirketi 31 Agustos gibi tatil donusu her uçakta 2530 fazla bilet satmaz Magdur olanlara tazminat veya bedava bilet teklif ediyorlar, ama eline hemen vermiyerek saatlerce bekletip biktiriyorlar o panik ve sinirle (yabancilar da dil sorunundan) bu tazminat ve bedava biletler THY çalisanlarinda kaliyor. Sadece 3 gunluk için, odeme talimati çikmis ama yolcuya odenmemis tazminat 250.000 eyro (ikiyuz elli bin euro) civarinda Acaba suçlular,THY nin bu odenmiyen tazminatlarini cebe indiren bir çete olamazmi ? Yoksa niye bukadar fazla bilet kesip yuzlerce magdur yaratiliyor ki? Konuyu arastiracak mufettisler için açik adresim assagidadir. Lutfi BILGEN Paris bilgen75@aol.com

  • Zeynep 02.09.2012 - 11:06

    ucaga gelmeyen yolcu yuzunden sirket zarar etmez ki...yolcu odemis o koltugu zaten, sirket parasini almis. Sirketin burda koltugu ikinciye satmasina Yield denir...kabaca daha fazla para kazanmak.

  • Misafir 01.09.2012 - 01:14

    Havayollarida, overbook edebilir. Sorumsuz musteriler yuzunden gercekten seyahat etmek isteyen musteriler seyahat edemiyor,ustune sirketler bos koltuk ile ucmakmzorunda kalmiyo

  • SEMA ASIKLAR 01.09.2012 - 11:19

    THYde çifte rezervasyon skandalı BU BASLIK ILE ASAGIDAKI HABERIN NE ALAKASI VAR LUTFEN KARALAYICI BIR BASLIK ATIPTA ASAGIDA FARKLI SEYLER ANLATMAYIN COK AYIP

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.