Önemli gelişme: Thomas Cook’un bir şirketi daha kurtuldu

Önemli gelişme: Thomas Cook’un bir şirketi daha kurtuldu

Thomas Cook'un İskandinavya kolu Thomas Cook Nordic, operasyonlarına yeniden başladığını duyurdu.


TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiltere merkezli ana şirket Thomas Cook'un iflasının ardından, grup bünyesideki şirketlerden biri daha kurtuldu. Alman hükümetinin 380 milyon euro kredi sağladığı Condor'un ardından, Thomas Cook Nordic de yeniden operasyonlarına başladı.

Thomas Cook İskandinavya Hava Yolları'nın uçuşlara tekrar başlama kararının, şirkete kredi vermeyi kabul eden ve bir alıcı bekleyen Norveç Bankası'nın adımından sonra geldi.

Ving duyurdu: Devam ediyoruz

Thomas Cook iflasının ardından, 11 Airbus uçağı bulunan şirketin İskandinavya ayağı uçuşlarını durdurmuştu. Ancak şirketin İskandinavya'daki ortağı Ving'in yaptığı açıklamaya göre, Thomas Cook İskandinavya'nın Norveç ve İsveç uçuşları salı günü itibariyle yeniden başladı. Thomas Cook'un İskandinavya'daki diğer yan kuruluşları Tjaereborg, Globetrotter de Spies da çalışmalarına kaldıkları yerden devam ediyor. Şu anda Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarkalı yolcular, sorunsuz bir şekilde hem tatiline gidebiliyor hem de tatillerinden dönebiliyor.

Öncelikli görevim İskandinav ülkeleri

Thomas Cook'un kuzey Avrupa CEO'su Magnus Wikner, ''Grubun kar eden ayaklarından biri olarak Thomas Cook'tan bağımsız hale geldiğimizden beri, bankaların, kreditörlerin ve garantörlerin desteğiyle operasyonalarımıza devam edebildik. Thomas Cook'un iflası, sadık müşterileri ve çalışanları için üzülsem de, öncelikli görevim İskandinav ülkeleri '' diye konuştu.

Thomas Cook'un Almanya ayağı Thomas Cook GmbH, iflasını ilan etmiş, ancak söz konusu markaların yeniden piyasaya dönme şansının olduğuna ilişkin açıklama yapmıştı. Şirketin Almanya ayağı şu anda kurtarılmayı bekliyor.

Belçika, Hollanda ve Polonya da iflas ilan etti

Buna karşın Thomas Cook'un Hollanda, Belçika ve Polonya ayakları da iflas başvurusunda bulunarak operasyonlarını durdurdu. Bu üç şirketin 30 bin yolcusunun yurt dışında tatilde olduğu belirtiliyor.



Bu Haber 26.09.2019 - 09:22:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.