Alman tur operatörü Schnieder Reisen iflastan döndü 

Alman tur operatörü Schnieder Reisen iflastan döndü 
İflas başvurusunda bulunan Alman tur operatörü Schnieder Reisen kurtarıldı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz eylül ayında iflas başvurusunda bulunan Baltık ülkeleri ile Kuzey ve Doğu Avrupa'nın yanı sıra Orta Asya'daki diğer destinasyonlara operasyonlar yapan Hamburg merkezli Alman tur operatörü Schnieder Reisen'in iflastan kurtarıldığı, iflas başvurusunda bulunan Yunanistan uzmanı Attika Reisen için de potansiyel alıcılarla görüşüldüğü bildirildi.

1922 yılında kuruldu

Şirkete geçici iflas yöneticisi olarak atanan Hendrik Gittermanntemel amacının bir yandan 101 yıllık şirketi yeniden yapılandırmayı diğer yandan da ticareti sürdürmeyi hedeflediğini açıklamıştı. Vaadini gerçekleştiren Gittermanntemel, Schnieder Reisen'in daha önce satışını yaptığı tüm tutları gerçekleştirdi. 

Hendrik Gittermanntemel'in bu başarısı yeni bir başarıyı beraberinde getirdi ve, uzun yıllardır Schnieder Reisen ile işbirliği yapan, Berlin merkezli Lernidee Erlebnisreisen, 1 Aralık 2023 tarihinde şirketi satın aldı. 

Lernidee Erlebnisreisen Genel Müdürü Nurlan Mukash, satın alma ile devam edecek olan iki şirket arasındaki iş birliğinin Lernidee Erlebnisreisen'e doğu Avrupa ve Baltık bölgesindeki işini büyütme konusunda imkan ve sinerji sağlayacağını söyledi.

Sırada Attika Reisen'in kurtarılması var

Öte taraftan kasım ayında iflas başvurusunda bulunan Yunanistan spesiyalisti Attika Reisen ile ilgili de olumlu bir haber geldi. Şirketin geçici iflas yöneticisi Philip Heinke, şirket çalışanlarının maaşlarının 2024 yılının ocak sonuna kadar güvence altına alındığını duyurdu. Heinke "O zamana kadar işi devam ettirmeye dönük olasılık olup olmadığı konusunda bir netlik sağlamak istiyoruz. Birçok yatırımcının şirket ile ilgilendiğini bildirmiş olması memnuniyet verici. Şirketi 30 çalışanı ile birlikte devralacak potansiyel yatırımcı arayışındayız. Zaten şirketin iflası operasyonel nedenlerden değil, dış faktörlere bağlı önemli likidite çıkışından kaynaklandı.” dedi.


Bu Haber 15.12.2023 - 13:18:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.