Tayland turistlerden vergi almaya başlıyor

Tayland turistlerden vergi almaya başlıyor
Türkiye'nin özellikle Rusya pazarındaki önemli rakiplerinden Tayland'ın, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren turistlerden vergi almaya başlayacağı açıklandı.

 
TurizmGüncel

Tayland Halk Sağlığı Spor ve Turizm Bakanlığı, ülkeye ayak basan turist başına vergi alınmasını kararlaştırdı. Söz konusu verginin, turizmle bağlantılı alanlarda yapılacak çalışmaların finansmanında kullanılacağı belirtildi. 
 
Tayland basınına konuşan Bakan Pradit Sintavanarong, planın kendi bakanlığınca oluşturulduğunu ve turist başına 16 dolar vergi getirmeyi planladıklarını ifade etti. Bakan, turistlerden vergi alınması işleminin 2014 yılının hemen başında başlayabileceğini de açıkladı.
 
Bangkok Post gazetesine konuşan Bakan Sintavanarong, söz konusu verginin ülkede üç gün veya daha fazla geceleyecek turistlere uygulanacağını ifade etti.  Uygulamayla birlikte ülkede turizm istatistiklerinin de daha sağlıklı tutulacağını belirten Pradit Sintavanarong, uygulamanın 1 Ocak 2014 tarihinde başlayacağını, ancak uyum süreci ve kafa karışıklığının giderilmesi için 2 haftalık bir ertelemenin olacağını da ifade etti.
 


Bu Haber 23.10.2013 - 11:37:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.