Suudi gazete 'harikalar diyarından' bildirdi: Türkiye güvenli değil

Suudi gazete 'harikalar diyarından' bildirdi: Türkiye güvenli değil
Suudi Arabistan'da İngilizce yayın yapan Saudi Gazette, Türkiye'nin turistler için güvenli olmadığını yazdı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması sonrası ileri sürülen iddialar, Suudi rejimini rahatsız etti. Cemal Kaşıkçı'nın Suudi konsolosluğuna gidiği ve bir daha çıkmadığı şeklindeki haberler sonrası Suudi medyasında 'Türkiye güvenli değil' şeklinde haberler çıkmaya başladı.

Saudi Gazette adlı İngilizce yayın yapan gazetede, ''Suudi vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da kaybolması ve Katar rejimi ile Müslüman Kardeşler'in krallığa karşı (Suudi) medya kampanyası başlatılmasının ardından Suudi turist şimdi Türkiye'yi gidip gitmemeyi iki kere düşünüyor.'' ifadelerine yer verildi.

2016 yılbaşı kutlamaları sırasında İstanbul'da restoranın bombalandığı ve 39 kişinin öldüğü hatırlatılan haberde, ''Türkiye'de ateşli silahlarla işlenen suçlar 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 28 arttı.'' denildi.

ABD'nin Türkiye'yi üçüncü aşama n tehlikeli seyahat ülkesi kategorisine aldığını yazan gazete, Türkiye'de gözaltı ve terörizm riski olduğuna dikkat çekti.

Son zamanlarda gerek Suudi gazetelerde gerekse Suudi ve Körfez sosyal medya hesaplarında yoğun bir Türkiye karşıtı bir dil kullanılıyor. Uzun bir süredir Yemen'i bombalayan Suudi Arabistan, burada gerçekleştirdiği çocuk ve sivil katliamları ile sık sık dünyanın gündemine geliyor.



Bu Haber 11.10.2018 - 17:24:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.