Sıcak hava dalgaları tatil tercihlerini değiştirir mi?

Sıcak hava dalgaları tatil tercihlerini değiştirir mi?

Aşırı sıcaklar turizmi de etkiliyor. Birçok turizm destinasyonunda yangınlar çıkarken sıcaklıkların tatil tercihlerini değiştirip değiştirmediği ise merak konusu.


Geçtiğimiz haftalarda Türkiye dahil birçok Akdeniz ülkesinde çıkan orman yangınları yerleşim yerlerinin yanı sıra tatil tesislerini tehdit etti. Yangınların çıktığı bölgeler, tatilcilerin uzun yıllardır tercih ettiği destinasyonlar.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, son haftalarda Yunanistan'daki orman yangınlarından kaçan turistlerin ve İspanya'da aşırı sıcaklar yüzünden kumsalların tadını çıkaramayıp kapalı alanlarda mahsur kalanların görüntüleri yoğun bir şekilde paylaşıldı.

Arka arkaya gelen sıcak hava dalgaları, Temmuz ayında Avrupa'nın bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıkmasına neden oldu. Temmuz'da dünyanın ortalama sıcaklığı üç kez üst üste rekor kırdı.

Seyahat uzmanı Simon Calder, aşırı sıcaklar nedeniyle İngiltere'den Akdeniz ülkelerine seyahat eden turist sayısında bir değişiklik olmadığını söylüyor.

Seyahat acenteleri ve tatil şirketleri, işlerinin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini belirtiyor.

Calder, "İnsanlar hâlâ Akdeniz'e son dakika tatil bileti alıyor. Güneş ve sıcak hava istiyorlar ve bunun bedelini ödemeye hazırlar" diyor.

Tatilciler, gelecekteki tatil planları konusunda ise kararsız.

Yardım kuruluşu Kızılhaç'ın İngiltere iklim uyumu yöneticisi Ellie Murtagh ise sıcak havanın tehlikeli, hatta bazı durumlarda ölümcül olabileceğini hatırlatıyor. Murtagh, "Yaşlılarla, hamile kadınlarla, küçük çocuklarla veya kronik sağlık sorunu olanlarla seyahat ediyorsanız, onların güvenli ve sağlıklı olduklarından emin olmak için özen gösterin" diyor.



Bu Haber 02.08.2023 - 09:34:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.