Rusya’da seyahat hizmetlerine yapılan harcamalar artışta

Rusya’da seyahat hizmetlerine yapılan harcamalar artışta

Rusya’da seyahat hizmetlerine yapılan harcamaların arttığı belirtiliyor.


VTB tarafından yapılan ve turizm işletmelerinin ana kategorilerine göre ödemeleri analiz eden bir araştırmanın sonuçlarına göre, 2023 yılında Ruslar seyahat hizmetlerine daha fazla para harcamaya başladı.

GazetemRu'da yer alan habere göre turlar ve geziler için seyahat acentelerine yapılan müşteri ödemelerinin sayısı 2023 yılında yüzde 17 artarken, bu ödemelerin tutarı ise yüzde 12 oranında arttı. Son iki yılda ise bu rakamlar sırasıyla yüzde 64 ve yüzde 42 oranında arttı.

Ruslar tarafından havayolu ve demiryolu bileti satın almak için yapılan ödemelerin sayısı 2023 yılında yüzde 2 artarken, ödeme hacmi yüzde 11 oranında arttı. Rusların demiryolu ile daha fazla seyahat etmeye başlaması dikkat çekici oldu. Banka kartı sahipleri 2023 yılında 7 milyondan fazla uzun mesafeli demiryolu yolculuğu ve 1 milyondan fazla uçuş gerçekleştirdi. Yıl boyunca, uzun mesafeli demiryolu yolcu seyahatleri için yapılan ödemelerin sayısı yüzde 4, hacmi ise yüzde 20 oranında arttı. Aynı zamanda havayolu ödemeleri yüzde 7 oranında azaldı ve toplam tutarları neredeyse hiç değişmedi (yüzde 1’lik bir artış).

VTB İşlem Departmanı Başkan Yardımcısı Yana Timofeyeva konu hakkında yaptığı açıklamada “Turistik hizmetler, geziler ve uzun mesafe tren biletleri için yapılan ödemelerin sayısındaki artış, iç turizmin artan popülaritesini doğruluyor” dedi.



Bu Haber 30.12.2023 - 08:45:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.