Ruslar sonbaharda Ege Bölgesi’ne gelecek mi?

Ruslar sonbaharda Ege Bölgesi’ne gelecek mi?

Sezonun Antalya'ya nazaran daha kısa sürdüğü Ege'de Rusya pazarına yüzde 30'a varan indirimler yapıldı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Rusya Tur Operatörleri Birliğinin (ATOR) bülteninde, Türkiye'nin Ege Bölgesi'ndeki eylül fiyatları masaya yatırıldı. Sezonun daha kısa sürdüğü Ege'deki otellerde indirimlerin gelmeye başladığı belirtilen bültende Rusya'daki büyük tur operatörlerinin değerlendirmelerine yer verildi.

İndirimler yüzde 30’a kadar çıkabiliyor

Bodrum'daki otellerde fiyatların daha erken düşmeye başladığını, Marmaris ve Fethiye'de ise daha geç düştüğünü belirten PEGAS Touristik, oteline ve oteldeki doluluğa göre değişmek üzere fiyatların yüzde 10-20 düştüğünü bildirdi. Bültende ayrıca, dolulukların beklenenden düşük kalması durumunda indirimin yüzde 30'a kadar çıkabildiğine dikkat çekildi.

Sonbahar döneminde Türkiye'de havaların güzel olduğu ve fiyatların yaz aylarına kıyasla son derece düşük olduğuna dikkat çeken Coral Travel bu yıl sonbahar döneminin daha yoğun geçmesini beklediğini bildirdi.

İzmir talebi düşük

Tur operatörleri Ege bölgesine dönük sonbahar dönemi talebinin genel olarak 2022 dönemi ile kıyaslanabilir durumda olduğunu açıklarken, en çok rezervasyon alan yerlerin Marmaris, Ölüdeniz, Bodrum, Kuşadası ve Fethiye olduğu kaydedildi. Kısıtlı uçuş programı nedeniyle (Sadece Moskova'dan uçuş var) İzmir talebinin ise düşük seyrettiği belirtildi.

Ege turlarında en çok 8-10 günlük tatillerin satıldığı, en fazla talebi alan tesislerin ise 5 ve 4 yıldızlı her şey dahil oteller olduğu belirtildi. Üç yıldızlı otellere talebin düşük olduğu, oda-kahvaltı çalışan 3 yıldızlı tesislerin ise sadece birkaç tane rezervasyon alabildiği kaydedildi.

En yüksek talep 5 yıldızlı otellere

ANEX Tour ve TEZ Tour da her şey dahil konseptindeki 5 yıldızlı otellere talebin arttığına dikkat çekti. Uzmanlar, bu durumu Antalya'daki pahalı otellerde tatil yapan Rusların bir kısmının Ege'ye yöneldiği görüşünde. Lüks segment tatil talebinde Bodrum, Ege'deki destinasyonlar arasında lider durumda.

Turların fiyatı ne kadar?

15 Eylül çıkışlı iki kişi 7 gece 3 yıldızlı otelde oda-kahvaltı tatilin maliyeti 90-95 bin rubleden (kişi başı 50 bin rubleden düşük) başlıyor. Bu fiyat 3 yıldızlı her şey dahil otellerde 100-105 bin ruble civarında. Bu segmentte fiyat Antalya'nın yüzde 5-7 gerisinde.

Aynı tatilin 4 yıldızlı oteldeki oda-kahvaltı fiyatı 107-118 bin rubleden başlarken, 108-112 bin rubleye her şey dahil seçenekler de bulunabiliyor. Bu segmentte de fiyatlar Antalya'nın yüzde 6-7 gerisinde.

Beş yıldızlı otelde oda-kahvaltı her şey dahilden daha pahalı

Eylül ortasında aynı tatilin (iki kişi, bir hafta) 5 yıldızlı oteldeki fiyatı ise 185-200 bin ruble arasında değişiyor. Aynı tatil her ley dahil konseptinde yapılması durumunda bu kez fiyatlar düşüyor Yüzde 15-20 düşük fiyata (146-170 bin ruble) her şey dahil tatil bulmak mümkün oluyor.



Bu Haber 30.08.2023 - 08:54:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.