Rus tur operatörlerinden Mısır yorumu: İki haftaya bakar!

Rus tur operatörlerinden Mısır yorumu: İki haftaya bakar!

Soçi'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ''Mısır'a dönük charter yasaklarını kaldıracağız'' açıklamasının ardından gözler Rus tur operatörlerine çevrildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

2015 yılının ekim ayında Mısır'ın Sina Yarımadasında düşürülen Rus yolcu uçağının ardından duran Rusya-Mısır charter uçuşlarının, Başkan Putin'in açıklamaları sonrası yakın bir süre içinde başlaması bekleniyor.

KIŞIN BAŞLAMASI BEKLENİYOR

Önümüzdeki günlerde bir Rus güvenlik heyetinin Mısır'a giderek Şarm El Şeyh ve Hurghada havalimanlarındaki günevlik önlemlerini son kez kontrol edileceği belirtilirken, Rus tur operatörleri ise, Mısır'a dönük charter uçuşlarının bu kış başlayacağı görüşünde.

DIMITRY GORIN: İKİ HAFTAYA BAKAR

Rusya Federal Turizm Ajansı Danışmanı Dimitry Gorin, Rus heyetinin yapacağı güvenlik incelemesinin ardından tur operatörlerinin Mısır'a charter uçak kaldırmak için sadece iki haftaya ihtiyacı olduğunu açıkladı. Gorin, ''Yapmaları gereken tek şey, aylık olarak yaptıkları komisyon toplantısında charter programlarını koordine etmek. Pek çok uçak şirketi geçtiğimiz dönemde filosunu büyüttü. Bu nedenle şu anda bir uçak sıkıntısı da yok'' ifadelerini kullandı.

PEGAS VE ANEX CHARTER PROGRAMI HAZIRLAMAYI PLANLIYOR

Tur operatörleri de Mısır'a charter uçuş düzenlemeye hazır olduklarını açıklıyor. Pegas CEO'su Anna Podgornaya, ''Mısır destinasyonu Ruslar arasında çok popüler ve biz bu fırsatı değerlendireceğiz. Charter programı bir ay içinde hazırlanabilir.'' derken, ANEX Tour da uçuş yasağının resmi olarak kalkmasının ardından bu ülkeye charter programı hazırlamayı düşündüğünü açıkladı.

TEZ TOUR: TARİFELİ UÇUŞ DAHA KOLAY OLACAKTIR

Tez Tour Ticaret Müdürü Alexander Burtin ise pek çok şeyin hangi şirketlere charter izni verileceğine bağlı olduğunu açıkladı. Burtin, ''Volümler ise tedarikçilerin yapacağı satışlara göre belirlenecek. Tarifeli uçaklar birkaç hafta içinde organize edilebilir çünkü tarifeli uçakta koltuk planlaması daha kolay olacaktır.'' dedi.



Bu Haber 18.10.2018 - 14:08:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.