İsrail'in Gazze saldırıları Mısırlı milyarderin otellerini de vurdu 

İsrail'in Gazze saldırıları Mısırlı milyarderin otellerini de vurdu 
İsrail'in Gazze'ye dönük saldırıları nedeniyle Mısırlı iş adamı Samih Sawiris'in şirketi Orascom'a ait otellerin zarar gördüğü bildirildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

2023 yılında iyi bir performans gösteren Mısırlı milyarder iş adamı Samih Sawiris'e ait Orascom Development Holding bünyesindeki otellerin İsrail'in Gazze'ye dönük yıkıcı saldırıları nedeniyle zarar gördüğü belirtildi. 

Orascom Development Holding tarafından yayınlanan raporda grup bünyesindeki otellere ilişkin veriler cesaret verici olsa da, İsrail sınırında bulunan Taba Heightsi'te bulunan oteller üzerinde olumsuz etki yarattığı kaydedildi. 

Orascam açıklamasına göre grubun Taba Heightsi'deki otellerinde doluluk yüzde 42 bandında. Dahası, Ekim 2023'ten itibaren maliyetleri düşürmek amacıyla oteller sınırlı kapasiteyle operasyon yapıyor. Öte yandan bölgedeki tesisler her an operasyona başlamaya hazır hale getirildi. 

Buna karşın Mısır'ın diğer bölgelerinin bundan kısmen faydalandığına dikkat çekiliyor, Orascom'un açıklamasına göre, örneğin El Gouna bölgesinde, doluluklar yüzde 73 olarak kayıtlara geçti. 

Diğer ülkelerinde gruba ait otellerin dolulukları da olumlu bir gelişme gösterdi. Örneğin Umman-Havana Salalah'ta doluluklar yüzde 41'den yüzde 61'e, Cove-BAE,'den yüzde 65'ten yüzde 78'e yükseldi. 

Öte yandan Karadağ'daki  Chedi Hotel in Luštica'nın doluluğu yüzde 36 ile 2022 yılının gerisinde kaldı. Otelin ortalama oda fiyatı yüzde 57 artışla 308 euro oldu. Orascam Holding bünyesindeki oteller, 2023 yılında yüzde 15 artışla 2,7 milyon müşteri ağırladı.  

İsviçre Borsasında işlem gören Sawiris Ailesine ait Orascom Development Holding, aynı zamanda Alman tur operatörü FTI'ın da sahibi durumunda. Şirket öncelikli olarak Mısır ve Orta Doğu'da tatil köyleri inşa eden şirket, başka yerlere de genişlemeyi planlıyor. Yatırımcının en önemli varış noktası ise Kızıldeniz'deki El Gouna.


Bu Haber 20.02.2024 - 13:59:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.