Rusya charter destek programını durdurdu 

Rusya charter destek programını durdurdu 
Rusya Federasyonu, ülke içi charter uçuşlara verdiği desteği sonlandırdı.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Rusya Federasyonu Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, iç turizmi geliştirmek için daha önce başlattığı 'charter destek' programını 2024 yılında yenilemeyeceğini duyurdu. 

Ekonomik Kalkınma Bakanlığına bağlı turizm projelerinin uygulanmasından sorumlu daire başkanı Vladimir Trach, uygulanan teşvike dönük ilginin kaybolduğunu, turistlerin zaten ülkenin her tarafına seyahat ettiğini belirterek "Şimdi sırada arzın geliştirilmesi var." dedi. 

Ancak program çerçevesinde geçtiğimiz yaz hükümet tarafından belirlenen öncelikli bölgelere charter uçuşlar yapan ve destekleri almayı bekleyen tur operatörlerine bu desteklerin de ödenmeyeceği ileri sürüldü. Rus turizm medyasında yer alan habere göre charter uçuşlarını desteklemek için ayrılan para geçtiğimiz aralık ayında bütçeye iade edildi. 

Charter destek programının geriye dönük olarak kısaltılmasının sektörde güven kaybına neden olduğu ifade ediliyor. Seyahat sektörü uzmanları, programın kaldırılmasından ziyade tarifeli uçaklardaki blok koltukları da kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini savunuyor.


Bu Haber 23.02.2024 - 09:00:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.