Mısır, ünlü sahil kasabasını BAE’ye satıyor

Mısır, ünlü sahil kasabasını BAE’ye satıyor

Mısır'da Sisi yönetimi döviz krizini aşmak için popüler sahil kasabası Ras el-Hekma'yı 22 milyar dolara BAE’ye satacak.


Mısır, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin turistik bir kasabayı 22 milyar dolara Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) satma planını konuşuyor.

Döviz sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiren Sisi'nin Akdeniz kıyısındaki Ras El-Hekma bölgesinde 22 milyar dolarlık yatırım yapması için BAE ile anlaşmaya yakın olduğu haberi muhalefetin sert tepkisini çekti.

Sözcü’de yer alan habere göre, Mısır Serbest Bölgeler Yönetimi Genel Müdürü Hüssam Heiba, Ras El-Hekma bölgesini geliştirmek için BAE’den bir konsorsiyumun seçildiğini açıklayarak haberleri doğruladı. Mısırlı yetkili, BAE'nin projenin finansmanından, geliştirilmesinden ve yönetilmesinden sorumlu olacağını belirtti.

BAE'nin Mısır'ın kuzey kıyısındaki arazileri satın almak ve geliştirmek için görüşmelerde bulunduğu haberleri daha önce de basına yansımıştı.

Mısır muhalefeti, hükümetin döviz krizini aşmak için ülkenin en güzel kıyı bölgelerinden biri olan Ras el-Hekma'yı satma kararına büyük tepki gösteriyor. Tepkilere ünlü isimler de destek verdi.

Sinema oyuncusu Amr Waked “Burayı satmanıza kim izin verdi, burası sizin özel mülkünüz mü?” dedi.

Dış borcu hızla artan Mısır'ın ulusal para birimi, son dönemde ABD Doları karşısında yüzde 50 değer kaybetti. Yıllık enflasyon da yüzde 40’ı buldu.



Bu Haber 10.02.2024 - 09:30:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.