Online bilet şirketi Neredennereye, Kanadalı Busbud'a satıldı

Online bilet şirketi Neredennereye, Kanadalı Busbud'a satıldı
Türkiye'nin önde gelen onlne bilet şirketlerinden Neredennereye, Kanada merkezli Busbud'a satıldı.

Neredennereye.com'un Kanada merkezli Busbud Inc'e satıldığı bildirildi. Satış işleminin şirket hisselerinin tamamını kapsadığı belirtilitken, satış bedeli ise açıklanmadı.

Bu yılın ilk 10 ayında 25 milyon müşteriye hizmet veren Neredennereye.com'un, 2019 yolcu hedefinin 35 milyon, ciro hedefinin ise 100 milyon lira olduğu açıklandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Neredennereye.com 2015'te de Clickbus Türkiye ile gerçekleştirdiği birleşmenin bir parçası olarak 1.25 milyon euro yatırım almıştı. Şirketin daha önceki yatırımcıları arasında Rocket Internet and Ooredoo'nun oluşturduğu Asia Pasific Internet Group ile beraber Almanya merkezli Holtzbrinck Ventures ve Tengelmann Ventures da bulunuyor.

Satın almanın Busbud'ın uluslararası pazarlara açılma stratejisinin bir parçası olduğunu söyleyen Busbud CEO'su Louis Philippe Maurice, satın alma kararında Türkiye'nin çok güçlü yerel bir pazar olmasının yanı sıra Neredennereye.com'un güçlü büyüme rakamlarının etkili olduğunu söyledi.

''DAHA GÜÇLÜ BİR POZİSYONDA OLACAĞIZ''

Maurice, Neredennereye.com'un talep tarafında 2014-2018 arasında yaklaşık yüzde 500 büyüme yakaladığına işaret ederek, "Türkiye'nin 80 milyon nüfuslu hızla büyüyen bir yerel pazarın yanında; İstanbul, Antalya, Ankara ve Kapadokya gibi önemli bölgelere hitap eden ve yıllık 35 milyon turist çeken güçlü bir turizm sektörü var. Bu nedenle Neredennereye.com ile daha güçlü bir pozisyonda olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Neredennereye.com Genel Müdürü Erol Demirtaş da, Türkiye'nin 2017'de 225 milyonun üzerindeki bilet satışıyla dünyanın en büyük yedinci şehirlerarası otobüs bileti pazarı olduğunu ifade ederek, Neredennereye.com'un knowhow'unun Busbud'un faaliyet gösterdiği 80'e yakın ülkede kullanacaklarını söyledi.

Demirtaş, sağlanacak entegrasyon ile Neredennereye.com üzerinden 80 ülkeden 3,900 firmadan TL üzerinden otobüs bileti alınabileceğini söyledi.


Bu Haber 16.11.2018 - 08:43:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.