Mumbaili bir yolcunun isyanı: THY'nin CIP salonunda ayrımcılık mı yapılıyor?

Mumbaili bir yolcunun isyanı: THY'nin CIP salonunda ayrımcılık mı yapılıyor?
Sekiz saatlik aktrama süresi olduğu için THY'nin CIP salonundaki dinlenme odasında uyumak isteyen Mumbaili bir business class yolcuya olumsuz yanıt verildiği belirtiliyor. Olayla ilgili olarak bir ses kaydı hazırlayan ve bunu Facebbok hesabından yayınlayan yolcunun ise ''beyazlara var bana yok'' diye isyan ettiği ifade ediliyor.



Gazete HT'den Nagehan Alçı, THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki CIP salonunda yaşandığı belirtilen ilginç bir olayı köşesine taşıdı. Altı saatten fazla bekleme süresi olan business class yolcuları için AHL CIP'te uyuma ve dinlenme süitleri bulunduğuna dikkat çeken Alçı, burada uyumak isteyen Mumbaili bir yolcuya izin verilmediğini belirtiypr.

Alçı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

''Geçenlerde güvendiğim bir turizmci dostum bana, bir yolcunun ses kaydını gönderdi. Business class’ta Hindistan’dan Cezayir’e seyahat ediyormuş. İstanbul’da 8 saatlik beklemesi varmış. CIP lounge’a gitmiş ve uyumak için süitler olduğunu bildiği için bu süitlerin yerini aramaya başlamış. 6 saatin üzerinde beklemesi olanlar için böyle bir hizmetin olduğunu öğrenmiş. “Güzel, demek ki ben de kullanabilirim” diye düşünmüş. Ancak görevli onu durdurmuş ve nereden geldiğini sormuş. 'Mumbai' deyince, 'O zaman kullanamazsınız' cevabını vermiş ve bir liste çıkarmış. Listede New York var, Washington var, Londra var, birçok Batı kenti var ama Mumbai yok, Hindistan şehirleri yok, Doğu’daki şehirlerin çoğu yok, Cezayir de yok!

Tabii haklı olarak yolcu, 'Beyazlara var, bana yok' diye isyan ediyor. Ve ses kaydını Facebook başta olmak üzere birçok platformda paylaşıyor...''




Bu Haber 27.08.2017 - 11:36:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakki Yeten 27.08.2017 - 12:05

    ses kaydinda londra ifadesi gecmiyor. yolcu durumu ayrimciliga vurarak bir intikam almaya calismis anladigim kadariyla. arastirdim ve loungetaki uyku odalarini eger uzun mesafeli bir ucus yapmissaniz kullanabiliyormussunuz mumbai ve nijerya ucuslari orta mesafe ucus sayiliyormus uzun mesafe ucus sayilmiyormus. bilginize

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.