KKTC Turizm Bakanı Üstel'den Dünya Turizm Günü mesajı

KKTC Turizm Bakanı Üstel'den Dünya Turizm Günü mesajı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Son zamanlarda Türkiye ile turizm alanında geliştirilen iş birliği sayesinde pazar sayısını 13'e çıkardıklarını belirten Üstel, bir ülkeye gelen turistlerin memnun olmasının en önemli şartının temiz bir çevre olduğunu kaydetti.



Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Üstel, hedeflerinin turizmde yakaladıkları yükselişi sürekli kılmak olduğunu vurgulayarak bunun da turizm sektörünün tüm paydaşlarının güçlerini birleştirmesiyle gerçekleştirilebileceğini belirtti. Güç birlikten doğar sözünü anımsatan Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, “Turizm sektörü kenetlenmeli” dedi.

Bu yıl Dünya Turizm Günü’nü gururla kutladıklarını belirten Üstel mesajında, “hem rekorlar kırdık hem de Turizm Master Planı’nı yasallaştırma yönünde büyük bir adım attık” ifadelerini kullandı. Turizm Master Planı’nın yasallaşmasının turizmin devlet politikası olacağı anlamına geldiğini ifade eden Üstel, turizm sektörünün kurumsallaştırılıp güçlendirilmesi çalışmaları çerçevesinde de Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Yasası’nı Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirdiklerini bildirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmine, TC kaynaklarıyla verdikleri teşviklerle, Türkiye ve İngiltere’den başka pazarlar da kazandırarak 13 farklı destinasyondan ülkeye turist gelmesini sağladıklarını hatırlatan Üstel, risk alarak ülkeye turist taşıyan girişimci turizmcilere teşekkür etti.   

Yayınladığı mesajda turizm, çevre ve kültürün birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini ifade eden Üstel, ülkede çevre konusunda yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması amacıyla da çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini ancak çevre konusunda hala istedikleri noktaya gelemediklerini ifade etti. Çevre sağlığının insan sağlığı ile eş değerde olduğunun altını çizen Üstel, toplumun her bir bireyinin çevre konusunda sorumluluk almasını istedi.

Ülkeye ne kadar fazla turist getirseler de gelen turistin memnun olabilmesi için çevrenin temiz olması gerektiğine dikkati çeken Üstel, her yıl farklı bir tema ile kutlanan Dünya Turizm Günü’nde bu yıl ”Turizm Kültürleri Birbirine Bağlar’ temasının işlendiğini bildirdi. Dünyada her yıl yaklaşık bir trilyon kişinin, bulunduğu ülkeden farklı ülkelere seyahat ettiğini söyleyen Üstel, deniz güneş kum turizminin revaçta olduğu geçmişten farklı olarak, günümüzde yurtdışına çıkan kişilerin farklı kültürleri tanımak, başka hayatları görmek amacını güttüklerini belirtti.

“Kültürümüzle fark yaratmalıyız” diyen Üstel, molohiya bitkisini örnek göstererek molohiyanın kuzey Afrika ve Arap Yarımadası’ndaki diğer ülkelerde de yetiştirilip yemeğinin yapıldığını ancak her ülke insanının molohiya bitkisine farklı pişirme şekilleri ile farklı lezzetler kattığını ve kendi mutfak kültürünü yansıttığını vurguladı. Binlerce yıl boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış Kıbrıs adasında yaşam süren Kuzey Kıbrıs Türk Halkı’nın çok zengin bir kültürü olduğunun altını çizen Üstel, bunun halk danslarına, müziğe, el sanatlarına ve toplumun tüm değerlerine yansıdığını ifade etti.

Doğasıyla, tarihiyle ve kültürüyle Kuzey Kıbrıs’ı geleceğe zenginleştirerek taşımak istediklerinin altını çizen Üstel, hedeflerine ulaşmak için, toplumun tüm kesimleriyle özellikle de turizm sektörünün tüm paydaşlarıyla birlikte, emin adımlarla, yürüdüklerini ifade etti.



Bu Haber 26.09.2011 - 14:16:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.