Kılıçdaroğlu Antalya'da turizmcilere seslendi: İntikam alır gibi...

Kılıçdaroğlu Antalya'da turizmcilere seslendi: İntikam alır gibi...
Antalya'da turizmcilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin turizm politikalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.


Türkiye'nin kendi ayağına kurşun sıkan bir turizm anlayışına sahip olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''içki fiyatlarına olağanüstü zam yaparsanız adeta intikam alır gibi yaparsınız. otellerde kokteyl nasıl yapılırı öğretemezseniz, eğitimi engellerseniz, hangi turizmden söz ediyorsunuz? '' dedi.



''GİDİP LONDRA'DAN BORÇ İSİTİYORSUNUZ''

Turiste, 'benim istediğim yemeği ye, istediğim suyu iç' denilmesi durumunda turistin Türkiye'ye gelmeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Turizm hizmet üretiyor. Gidiyorsunuz Londra’dan borç istiyorsunuz. Yalvarıyorsunuz, yakarıyorsunuz. Ee turizm hizmet üretiyor. Kimseden bir borç aldığı da yok. Türkiye’de kalacak bu paralar.'' ifadelerini kullandı.

Turizmin ithalatı olmayan bir sektör olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin gurur duyulacak bir turizm alt yapısı olduğuna değindi. Kılıçdaroğlu, ''Bu sektörün büyümesi için elimizde her türlü imkan var.'' dedi.

''BAĞIMSIZ BİR TURİZM BAKANLIĞI VARDI, KÜLTÜR BAKANLIĞI İLE BİRLEŞTİ''

Turizmin bir günah sektörü gibi görülüp böyle yaklaşılması durumunda sektörün büyüyemeyeceğini belirten CHP lideri, "Bağımsız bir turizm bakanlığı vardı. Turizmciler dertlerini anlatıyorlardı. Sonra kültür bakanlığıyla birleşti. Bu coğrafyanın bütün dünyaya anlatılması lazım. Kum, deniz, temiz hava diye bir turizme başladık. Güzel, bunun sonbaharı, kışı var. Yazın güzel ama kışın bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.

''CARİ AÇIK GİDEREK ARTIYOR''

Türkiye'nin cari açığının olduğunu ve bu cari açığın giderek büyüdüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, turizmde kan kaybı yaşandığı sürece bu açığın daha da büyüyeceğine işaret etti.

''BU ALGIYI KALDIRMALIYIZ''

Türkiye'nin yurt dışındaki imajının değişmesi için 24 Haziran seçimlerinin bir fırsat olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ''Önümüzdeki en büyük sorun, Türkiye’nin imajı. Dünyadaki herhangi bir ülkeye gidin, Türkiye’ye güvenmiyorlar. Dikta yönetiminin olduğu, kavganın olduğu bu algıyı kaldıracak olan siyaset kurumunun kendisidir. Kişilerin can ve mal güvenliğini sağladığınız zaman, turist elbette gelir. Neden gelmesin?'' değerlendirmesinde bulundu.




Bu Haber 11.06.2018 - 10:30:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizimci 19.06.2018 - 08:33

    evet haklısınız fakat şimdiye kadar gelen turizm bakanlarından hangisi turizm sektöründen gelmiş lütfen bu dikkate alınarak bu sektör içinden bir kişinin turizm bakanı olmasını sağlarsanız bir çok şey daha farklı olur. tabii ki bir de bağımsız bir turizm bakanlığı .....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.