KETAV; Bu yıl Kemer'de Avrupalı turist de ağırlayacağız

KETAV; Bu yıl Kemer'de Avrupalı turist de ağırlayacağız
Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Mustafa Çalık yaptığı açıklamada, fuarlar konusunda ve 2010 sezonu hakkında açıklamalarda bulundu



Halil ÖNCÜ KEMER'den bildiriyor

KETAV ( Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı )  Başkanı Mustafa Çalık yaptığı açıklamada,  katıldıkları fuarlarda Kemer’i en iyi şekilde tanıttıklarına inandıklarını belirtirken geçen yıla göre bu yıl çok daha iyi bir sezon beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Çalık, izlenimlerini anlatırken şunları söyledi “ KETAV olarak GATAB’ın maddi ve manevi destekleri ile birçok yurt dışı fuarına katıldık. Bu fuarlarımız arasında Almanya’nın birkaç şehri ,Hollanda’yı sayabiliriz. Bu fuarlara ek olarak son olarak Moskova , Kiev Fuarına katıldık. Bu fuarlar Kemer adına çok yararlı geçti. Bu fuarlarda Kemer olarak, Turizm Bakanlığımızın bizlere tahsis ettiği stantlarda yer aldık. Bu stantlarımızda Kemer adına ne gerekiyorsa gereken tanıtım materyallerini gelen misafirlerimize dağıttık. Kemer’e ilginin çok olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Kemer’in tabiat ve tarihi güzelliği gelen misafirlerimizin odak noktasıydı. Katıldığımız tüm fuarlarda, Kemer stantları diğer turizm bölgelerimize göre çok daha fazla ilgi gördü. Herkesin Kemer’e gelmek istediğine şahit olduk.”

Bu yıl Kemer’e Rus ve Ukrayna’lıların dışında Avrupa’lı turistlerin de yoğun şekilde geleceğini ifade eden KETAV Başkanı Mustafa Çalık, “ Bilindiği gibi Kemer pazarında Ruslar ve Ukraynalılar’ın ilgisi oldukça fazla. Şu anda erken rezervasyonlardan da aldığımız bilgiye göre de doluluk oranlarımızın geçen seneye göre daha yüksek olacak. Gelen konuklarımız, Kemer’i tercih edecek turistler sadece Rus ve Ukrayna’lı  değil diğer Avrupa ülkelerinden de olacak ve Avrupalı turist sayısı daha da  fazlalaşacak. Geçen seneyle bu seneyi kıyasladığımızda, doluluk oranlarının artığını ve buna bağlı olarak da fiyatların daha iyi olacağını görüyoruz. Bu da geçen yılki krize göre gerileyen fiyatların yükseldiğini gösteriyor. Görüşüm fiyatlarda ve doluluklarda geçen yıla göre asgari % 10 artış olduğunu gösteriyor.  İnşallah bu sene turizm iyi olur.”diye konuştu.

Çalıki tüm bunların yanı sıra, yiyecek içecek maliyetlerinin de geçen yıla göre çok artacağını ifade ederken, “ Ötv’ye yapılan zam, et fiyatlarının, tavuk fiyatlarının artması, şarküteri fiyatlarının artması, Kış aylarında açık olan otellerimizden aldığımız bilgilere çok arttığını gösteriyor. Bu da maliyetlerimize yansıyacak. Bunu da göz ardı edemeyiz.” dedi.



Bu Haber 31.03.2010 - 20:28:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.