Orhan Nadar: Yüksek sezonda bile Kemer otelleri dolmadı

Orhan Nadar: Yüksek sezonda bile Kemer otelleri dolmadı

Kemer’de faaliyet gösteren Queens Park Le Jarden Genel Müdürü Orhan Nadar, yüksek sezonda bile Kemer’deki otelelrin doluluk konusunda sıkıntı çektiğini ifade etti.


Kemer-Kiriş bölgesinde yer alan Queens Park Le Jarden Genel Müdürü Orhan Nadar, Kemer turizmindeki gelişmeleri doluluk oranlarını değerlendirdi. Turizmde bu sezon sorunlar yaşadıklarını belirten Nadar, çalıştıracak eleman sıkıntısı yaşadıklarını ve Kemer olarak misafir yelpazesinin de genişlediğini söyledi.

“İnsanların bütçelerinden kısacakları ilk şey de tatil oluyor”

Otelleri doldurmakta zorluk çektiklerini ifade eden Nadar, yaptığı açıklamada "2023, beklentilerimizin yüksek olduğu bir yıldı. Fakat artan maliyetler, vergiler, biz otelcilerin maliyetlerini aşırı derecede artırdı. İstihdam sorunumuz mevcut. Çalıştıracak personel bulamıyoruz. Kemer olarak misafir yelpazemiz çok genişledi. Orta Doğu’dan, Avrupa’dan, Balkanlar’dan, Rusya'dan misafirler ağırlıyoruz. Rusya-Ukrayna savaşı ve Rusya da rublenin değer kaybetmesinden dolayı Ruslar tatil için zorluk çekiyor. Hava yolu, ulaşım maliyetleri çok arttı. Şu anda neredeyse bir otel paket turu kadar ulaşım fiyatı ödüyor. İnsanların bununla beraber bütçelerinden kısacakları ilk şey de tatil oluyor. Otelleri doldurmak çok zor. Oteller şu anda zor durumda. Şu yüksek sezonda Kemer de muhtemelen tam dolu otel yoktur. Günbegün gidiyoruz. Maalesef kısa süreli planlar yapıyoruz." dedi.

“Ulaşıma destek verilmeli”

Ulaşımın önemine de dikkat çeken Nadar "Ne yapılması gerekir dersek Mısır'ın uyguladığı sistem uygulanabilir. Uçaklara destek verilebilir. Bunu 2016 yılında bir dönem biz de denemiştik. Ulaşım olursa bir şekilde insanlar gelir. Rekor kırılıyor diye havalimanından raporlar sunuluyor. Bu insanların hepsi otellere gelmiyor. İnsanlar bir şekilde artık evlerde veya günlük kiralık yerlerde arkadaşının eşinin dostunun yanında tatillerini yapıp geri dönüyorlar." diye konuştu.



Bu Haber 10.08.2023 - 10:17:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • KUŞAK FARKI

    Turgut Alkış 11.08.2023 - 09:21

    Y ve Z kuşağı all inclusive sistemi sevmiyor, yeni nesilin isteklerine taleplerine kulak vermelisiniz, her şey dahil sistem çökmeye başladı, sürdürülebilir politikalar uygulanmalı, insanlar büfede sıra beklemek ve kalitesiz ürünler tüketmek istemiyor... Oteller yıllardır uyguladığı standart FB ve animasyon kalıplarından çıkıp günümüzün çağımızın taleplerine karşılık vermeli.

  • Yüksek fiyatlar

    Nihat Bayraktar 10.08.2023 - 10:47

    Sezon başında fiyatlar çok yüksek olduğu için Avrupali turistlerin çoğunu başka ülkelere yöneldi şimdi fiyatları indirdiler ama geç kalındı, 2000 yıllardan önce sabah kahvaltılı uygun fiyatlara donulurse müşteri kapasitesi artar maliyet düşer

  • ulaşım olmadan turizim olmaz...

    mustafa türker 10.08.2023 - 08:47

    kesinlikle ulaşım turizmin ana unsuru ana bileleşeni ulaşım maliyeti transferler dahil desteklenmesi gereken turizmin ana bileşenleridir.önceden otobüsle başlayan turizim havayolu ile konfor ve hız a ulaştı

  • Başarısızlığı kabul etmeme kültürü

    Kenan claerke 10.08.2023 - 06:30

    Pazarlama yapmamak için tüm dijitalini çağrı merkezlerine emanet etmiş otellerin dolmamasi kadar normal birşey yok. Direkt rezervasyona yönelik çalışmalar yapılmadığı sürece gelecek sezon da aynı şekilde devam eder. Ortada ciddi bir başarısızlık var ama kimse sorumluluğu üzerine almıyor. Başta otel yöneticileri olmak üzere sektörun ciddi bir pazarlama,iletişim ve marka eğitimi alması gerekiyor. PS eğitmenin de bilgisi yarım tabi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.