ITB kapanış raporu açıklandı, işte turizm profesyonellerinin görüşleri

ITB kapanış raporu açıklandı, işte turizm profesyonellerinin görüşleri
Bu yıl 47'inci kez gerçekleştirilen ITB Berlin fuarı kapanış raporu yayınlandı. Bu yıl fuarın ticari amaçlı ziyaretçisi 110 bin kişi olurken, fuar kapsamında gerçekleştirilen konferanslara ve atölyelere 21 bin kişi kayıt yaptırdı. Turizm profesyonelleri tarafından yapılan değerlendirmelerde, 2013 yılın seyahat pazarı açısında iyi bir yıl olacağı noktasında uzlaşılıyor.


TurizmGüncel
 
Bir fuar olmanın ötesinde küresel turizmin sorunlarının Masaya yatırıldığı ve trendlerin belirlendiği ITB Berlin fuarının sonuç raporu yayınlandı. Geçtiğimi z yıllara kıyasla göre fuarın bu yıl yüzde 25’lik bir büyüme kaydettiği belirtilen raporda, fuara, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Endonezya Devlet Başkanı  Susilo Bambang Yudhoyono’nun yanı sıra dünyanın dört bir yanından 100’ün üzerinde bakanın katıldığı ifade edildi.

110 BİN TİCARİ ZİYARET
 
6 – 10 Mart tarihlerinde arasında düzenlenen ITB Berlin fuarında dünyanın 188 ülkesinden 10 bin 86 stant yer aldı. Yüzde 43’ü  yurt dışından olmak üzere fuara 110 bin tcari amaçlı ziyaret gerçekleşti. Bu yıl ABD ve Ortadoğu’dan fuara katılımlarda ciddi artışlar kaydedildi.

KONFERANSLARA 21 BİN KİŞİ KATILDI

ITB Berlin çerçevesinde düzenlenen 200 konferans ve atölye çalışmalarına katılmak için başvuranların satısında rekor artış kaydedildi. Geçen yıla kıyasla konferanslara ve atölye çalışmalarına katılanların sayısı yüzde 25 oranında artarak 21 bin kişiye ulaştı. 



GÖKE: TURİZMİN GELECEĞİ BURADA BELİRLENİYOR

Messe Berlin Operasyon Müdürü Dr. Christian Göke, ITB Berlin ile birlikte bir kez daha dünya turizm sezonunun açıldığını belirterek, dünyada üzerinde hiçbir fuarın ITB kadar kamu ve özel sektörden ziyaretçi ağırlamadığını söyledi. Göke, “Bu yüzden dünya turizminin geleceği ve trendleri burada belirleniyor. Her geçen yıl artan ziyaretçi sayısı ITB’yi dünyanın en önemli turizm etkinliği haline getirdi” değerlendirmesini yaptı. 



FRENZEL: 2013'E DAİR GÜVENİM ARTTI

Bu yılki fuarı değerlendiren TUI’nin eski CEO’su ve Almanya Turizm Endüstrisi Birliği (BTW) Başkanı Dr. Michael Frenzel, “5 gün devam eden fuar süresince önümüzdeki sürece dair güvenim arttı. ITB Berlin fuarında hem ziyaretçiler, hem de turizmcilerde gördüğü pozitif izlenimler aldım. ITB’de açıklanan raporlar ve araştırmalar iyimser bir tablo çizdiler. Seyahate olan talep artarak devam edecek”



BÜCHY: GELENEKSEL DESTİNASYONLAR YİNE POPÜLER
 
Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy ise 2013 yılının seyahat pazarı için iyi başladığını belirterek, seyahat acentelerinden gelen verilere göre sektörde pozitif durumun devam ettiğini ve yılın ilk 2 ayında rezervasyonların gayet iyi gittiği ifade etti. Büchy, “ITB’de bu yılın da iyi geçeceğine cair işaretleri almış bulunuyoruz. Sinyaller çok iyi çünkü Alman vatandaşları seyahat etmeye çok hevesli. Geçtiğimiz yıllarda Almanya’da popüler olan destinasyonlar bu yıl da popüler. Özellikle Yunanistan için bu yıl Almanya’da geri dönüş yılı olacak gibi görünüyor.” Değerlendirmesini yaptı.
ITB Berlin fuarına bu yıl dünyanın 80 ülkesinden 6 bin akredite gazeteci, 250 blog yazarı ile Amanya ve dünyanın başka ülkelerinden 350 politikacı da katıldı.
 


Bu Haber 12.03.2013 - 10:03:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ufuk soğancı 13.03.2013 - 06:28

    zafer hocam yerinde tesbitinize katılıyorum.şimdi birileri diyecek ki madem gereksiz o kadar insan niye gidiyor? Bana göre de alışkanlıklar ve nostalji niteliğinden ötürü.O pazarlarda çalışan firmaların bu tip fuarları ziyaretinin yanısıra teknolojiyi de kullanarak aktif pazarlama yöntemlerini de geliştirmelerinde yararlar var.

  • Zafer Cengiz 12.03.2013 - 10:53

    Kavram olarak ismindeki Uluslar arası turizm borsası işlevini taşıyan ITB, artık gerçekte gelişen teknoloji paralelinde bir NOSTALJİK KİMLİK taşımaya başlamıştır. Bugün borsa işlemleri için nasıl borsaya gitmek hiç gerekmiyorsa, turizmin ticareti için de haftalarca seyahat yaparak buluşmanın (aslında) artık hiç bir gereği kalmamıştır. Sürdürülen bu çabaların alışkanlık ve nostalji niteliğinde olduğu, her yıl daha fazla İDRAK edilecektir. Veya, teknolojiye ayak uyduramayan ve yeni çizgilere uyum sağlayamayanların abone oldukları bir FESTİVAL kimliğini biraz daha sürdürecektir. Zaten dikkat edilirse, artık eski turizmcilerin zahmet etmeyip katılmadıkları, yenilerin de HEVESLE ve dostlar alış verişte görsün faslından sürdürülen bir etkinlik değil midir...? Fakat diğer yandan, (bilgisayar kullanımından çok ötelerde) gelişmesi ve verimli kullanılması zorunlu olan eTanıtma ve ePazarlama alışkanlık ve per102ormansları ne durumdadır...? Çağdaş yöntemler: eİŞ ORTAMINI sanal denizlerde YAKALAMAK ve Randımana erişerek SÜRDÜREBİLMEKtir... Bu festivale ne zaman TOPLUCA gidilebilecek acaba...?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.