İşte ilk 6 aydaki küresel turist sayısı ve bölgelerin performansı

İşte ilk 6 aydaki küresel turist sayısı ve bölgelerin performansı
Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından açıklanan Dünya Turizm Barometresi verilerine göre, 2015 yılının ilk yarısında turist sayısı yüzde 4 (+21 milyon) artarak 538 milyona ulaştı


TurizmGüncel

Avrupa, Asya-Pasifik ve Orta Doğu bölgelerinde yüzde 5 büyüme gerçekleşirken, Amerika'daki büyüme yüzde 4 olarak açıklandı. Afrika ile ilgili datalar sınırlı olsa da, bu bölgenin turist sayısında yüzde 6 düşüş olması öngörülüyor. Karayip Adaları ve Okyanusya alt bölgelerinde ise yüzde 7'lik turist artışı kaydedilirken, Orta ve Doğu Avrupa ile Oeta Amerika'da yüzde 6 artış yaşandı.

ÇELDİRİCİLER VAR

Turizm sektöründe küresel bir büyüme olsa da, sonuçlar destinasyonlara göre farklılık gösteriyor. Seyahatlerde en belirleyici unsur güvenlik olurken, gelişmiş ülke ekonomilerindeki toparlanmaya karşın gelişmekte olan ülkelerdeki yavaşlama, düşük petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki oynamalar da sektörü etkileyen diğer unsurlar olarak kayda geçti.

TURİZMDEKİ BÜYÜME 5 YILDIR KONSOLİDE EDİLİYOR

UNWTO Genel Sekreteri Talep Rifai, turizmde son beş yıldır yaşanan büyümenin konsolide edilerek, ekonomi alanında yeni fırsatlar yaratılmasına devam edildiğini belirtti. Rifai, "Kolombiya'da yapılacak 21. Genel Kurul sırasında, sosyal, ekonomik ve istihdam gibi günümüzün en yakıcı sorunlarına çare üreten turizmin daha güçlü desteklenmesi için çağrı yapacağız." dedi. 

KÜRESEL TURİZMİN İLK ALTI AYINA İLİŞKİN BÖLGESEL DETAYLAR

Asya ve Pasifik bölgesi % 5 artış kaydederken, Okyanusya % 7 ile en iyi performansı sergiledi. Kuzey-Doğu Asya ve Güney-Doğu Asya % 5’erlik büyüme yaşadı. Güney Asya da % 4 dolayında daha iyi bir seviye yakaladı.

İlk yarıda % 4 ziyaretçi artışı yakalayan Amerika bölgesinde ABD Dolar’ının güçlenmesi bu ülkeden yurtdışı çıkış trafiğini hızlandırdı. Kuzey Amerika’da % 3 olan gelişim, Kanada ve Meksika’da % 8’er oldu.  Aynı dönemde Güney Amerika % 4 gelişti.

Sınırlı verinin derlendiği Afrika için yapılan daralma tahmini de % 6 dolayında. Bu bölgede Sahra-altı Afrika’da % 6, Kuzey Afrika'da % 10 düşüş olduğu tahmin ediliyor. Düşüşte terör olayları, Ebola Salgını, petrol ve diğer emtia ihracatına00 bağlı bölgesel yavaşlama etkili oldu. Öte yandan Ortadoğu'daki ziyaretçi trafiği ise % 4 gelişme gösterdi.



Bu Haber 11.09.2015 - 10:04:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.