İspanya turizmini gelecekte ne bekliyor?

İspanya turizmini gelecekte ne bekliyor?
Uzmanlar İspanya turizminin geleceğini hakkında değerlendirmede bulundu.

Turizm Data Bank’ın haberine göre, İspanya turizminin geleceği hakkında konuşan uzmanlar, son yıllarda artan AB fonlarının tek başına, İspanyol turizm sektörünü yeniden dönüştürmeye yetmediğini, bunun için 5-10 yıl içinde, en az 200 milyar euroya ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

İspanya’da bazı turistik yerlerin hala rekabetçiyken bazılarının düşüşte olduğunu belirten ve toparlanma için ciddi kaynak lazım diyen uzmanlar, Avrupa Yeni Nesil fonları sayesinde 2021-2023 döneminde 3.4 milyar euro tutarında yatırım fonlaması olacağını açıkladı.

“Pandemi, turizm sektörünü finansal olarak çok kötü durumda bırakacaktır”

Uzmanlar rekabet gücündeki kaybı, destinasyon modelinin veya olgunluğun varsayılan tükenmesinden çok içsel nedenlerden kaynaklandığını belirterek tesisin olgunluğa erişmeden önceki “kötü yaşamı”, büyük ölçüde açıkladığını söylüyor.

Pandeminin tüketicilerde, pazarlarda ve dijital dağıtımda değişikliklere yol açacağını kaydeden uzmanlar “Pandemi, turizm sektörünü finansal olarak çok kötü durumda bırakacaktır. Turizm destinasyonu yöneticileri, pandemi sonrası yön bulma konusunda ciddi zorluklar yaşayacak.” ifadelerini kullandı.

Pandemide İspanya’dan daha çok etkilenen turizm ülkelerinin olduğunu belirten uzmanlar, “Çok sayıda destinasyonun yeniden dönüştürülmesinin maliyeti mali açıdan çok büyük, teknik açıdan karmaşık ve işbirliği, yönetişim ve liderlik açısından son derece zor. Her belediyedeki yüzlerce veya binlerce aktör arasında koordineli bir şekilde çaba sarf etmeye istekli, iyileştirme için kararlı ve güçlü bir işbirliği kapasitesi ile yeniden dönüştürmek için bir meslek gerektirir.” dedi.



Bu Haber 24.12.2021 - 10:41:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.