Extranetwork 2023 turizm trendlerini açıkladı

Extranetwork 2023 turizm trendlerini açıkladı

Extranetwork 2023 turizm trendlerine ilişkin bir araştırma yaptı.


Turizm sektöründe gezginlerin seyahat amaçları ve seyahatten beklentilerinden; ulaşım ve konaklama tercihlerine kadar her şey hızla değişiyor. Özellikle pandemi döneminde değişen seyahat anlayışının etkilerini hâla görmeye devam ediyoruz.

Pandemi döneminde gezginlerin Paris, Roma gibi popüler ve kalabalık destinasyonlardan keşif rotalarına kaydığını gözlemlemiştik. Bu izolasyon anlayışının doğayla iç içe tatilin, kamp ve bungalov konaklama seçeneklerinin, araba ile yolculuğun popülerleşmesi gibi uzantılarını görmek de mümkün.

Yeni fırsatları değerlendirerek gelirini artırmak ve mevcut müşterilerini korumak için otellerin trendleri yakından takip etmesi ve bu trendlere hızla adapte olması çok önemli. BookingCom’un 32 ülkeden 24.000’den fazla gezginle yaptığı kapsamlı araştırma sonucu 2023’te yükseleceğini öngördüğü 3 turizm trendine birlikte göz atalım.

2023 turizm trendleri

1.Doğaya dönüş: Bungalov, çadır, karavan gibi doğanın içinde konaklama seçeneklerine ve rafting, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, yamaç paraşütü gibi doğa aktivitelerine olan ilginin artacağı düşünülüyor. Antalya, İzmir, Muğla gibi deniz turizminin yanı sıra doğal güzellikleri ile de öne çıkan şehirlerde otellerin concierge ve tur hizmetlerinde bu aktivitelere de mutlaka yer vermesini tavsiye ederiz.

2.Farklı kültürler, yeni deneyimler: Gezginlerin %50’sinden fazlası 2023’te tümüyle kültür şoku yaşayacakları ve egzotik deneyimler edinecekleri bir seyahat yapmak istiyor. Çalışmaya katılanların neredeyse dörtte üçü (%73) ise sınırlarını zorlayan ve onları konfor alanının dışına çıkaracak bir seyahat deneyimlemeyi dört gözle bekliyor.

3.Artan fiyat hassasiyeti: Küresel ekonomik belirsizliğin hâkim olduğu 2023'te, gezginlerin seyahati önceliklendirmeye devam edecekleri ancak seyahat bütçelerinden maksimum verimi almak için ekstra özen gösterecekleri öngörülüyor. Yaklaşık on gezginden yedisi (%68) seyahatlerini paralarının karşılığını alacak şekilde planlamanın onlar için önemli olduğunu vurguluyor. Bu da indirimlerin ve sadakat programlarının doğru ve etkili kullanımının önemini artırırken, uygun fiyatlı konaklamalar için sezon-dışı rezervasyonlarda da artış görülebileceğini gösteriyor.

Otellerin değişen taleplere uygun olarak tekliflerini, öne çıkardıkları hizmetleri ve fiyat politikalarını güncelleyerek rezervasyonlarını artırmak için en önemli kanal web siteleri. Özellikle fiyat hassasiyeti artan gezginler, rezervasyon yapmadan önce ilgilendikleri odanın farklı satış kanallarındaki fiyatlarını karşılaştırma eğilimi gösterir. Web sitenize özel indirimler yapmak direkt rezervasyon sayınızı artırmanızı sağlayacaktır.

Sezon gelmeden otelinizin imkanlarını doğru yansıtan güzel fotoğrafların yer aldığı, profesyonel bir web siteye sahip olduğunuzdan emin olun. Mobil ve masaüstü başta olmak üzere farklı cihaz türlerinde sorunsuz çalışan, rezervasyon deneyimini kolaylaştıran bir rezervasyon motoruna ve online ödeme alabileceğiniz güvenli bir ödeme altyapısına sahip olmalısınız.

Extranetwork’ün birbiri ile entegre akıllı modülleri ile ihtiyacınız olan her şey bir arada. Extranetwork ile 24 saat içinde profesyonel bir web siteye sahip olabilir, web siteniz üzerinden rezervasyon ve online ödemeler almaya başlayabilirsiniz. Üstelik kullanıcı arayüzü o kadar kolay ki, web sitenizdeki görselleri, metinleri, oda özelliklerini, fiyat ve müsaitlik bilgilerini güncellemek için bir ekibe ihtiyacınız da yok.

Kendi anlaşmalı olduğunuz bankanın POS’unu sisteme bağlayarak ödemeleri kendi hesabınız üzerinden, istediğiniz para biriminde alabilirsiniz. Extranetwork Rezervasyon Motoru misafirlerinizin +6 dilde ve +20 farklı para biriminde rezervasyon yapmasına imkan tanır. 15 banka ve 3 ödeme aracısı ile anlaşmalı ödeme altyapısı sayesinde misafirleriniz kendi tercih ettiği yöntemle kolaylıkla ödeme yapar. Daha fazla bilgi almak ve diğer Extranetwork modüllerini incelemek için www.extranetwork.com’u ziyaret edin.



Bu Haber 12.01.2023 - 14:20:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.