'En sert önlem charter uçuş yasağı, etkileri 6 ay sonra hissedilecek'

'En sert önlem charter uçuş yasağı, etkileri 6 ay sonra hissedilecek'
Adil Rusya Grup Başkanvekili ve milletvekili Mihail Yemelyanov, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı en sert önlemin charter uçaklarına getridiği yasak olduğunu söyledi. Yemelyanov, aslında Rusya'nın Türkiye'ye 6 ay süre tanımış olduğunu ve Türkiye'nin gerekli adımları atması durumunda ilişkilerin normale dönebileceğini ifade etti.


Rusya tarafından alınan nlemlerin etkisinin Türkiye'de 6 ay sonra hissedileceğini belirten Mihail Yemelyanov, Türkiye'nin Moskova ile ilişkileri normale döndürme şansı bulunduğunu belirtti.

TürkRus.com'un Sputnik News'ten aktardığı habere göre Yemelyanov, Türkiye'ye yönelik önlemlerin çok sert etkiler yaratabileceğini ifade etti. Charter seferlerinin iptal edilmesinin şimdiye kadar alınan en sert önlem olduğuna dikkat çeken Adil Rusya milletvekili, bu önlemin etkisinin tam olarak altı ay sonra, yaz döneminde hissedileceğini söyledi.

'TÜRK HÜKÜMETİNE ALTI AY SÜRE TANINMIŞ OLDU'

Yemelyanov, "Yani Türkiye hükümetine düşünmeleri için altı aylık bir süre tanınmış oldu. Eğer Rusya ile dost olmak istiyorsanız, medeni ülkelerin atması gereken adımları atın. Özür dileyin, zararı tazmin edin ve olayı kapatın" ifadelerini kullandı.

Rus vekil, Türkiye'nin ABD ile dostluk uğruna Rusya ile ilişkileri kurban etmesi halindeyse, Ankara'daki mevcut yönetimle ilişkileri geliştirmenin mümkün olmayacağını vurguladı.



Bu Haber 18.12.2015 - 09:30:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.