'Duayen turizmci'den 'bu adaları kumar adası yapalım' teklifi

'Duayen turizmci'den 'bu adaları kumar adası yapalım' teklifi
Habertürk yazarı Sevilay Yılman, ismini vermediği bir 'duayen' turizmcinin, 'Bozcaada, Gökçeada, Avşa ve Marmara adaları kumar adalarına dönüştürülsün' dediğini yazdı.


''Turizmde yeni açılım'' başlıklı bir yazı kaleme alan Sevilay Yılman, "Adı bende saklı turizm duayeniyle görüşmemizde anladım ki, bu kumar işi için yurt dışına çıkan para sandığımdan daha büyük rakamlara tekabül ediyormuş" diye yazdı.



"Kıbrıs kumarhaneleri çok cezbedici fırsatlar sunduğu için bu işin başını çekiyorlar'' diye yazan Yılman, ''Ama son zamanlarda Bulgaristan ve Gürcistan'da da bu sektöre inanılmaz bir meyil varmış bizim ülkemizden. 'Göz göre göre paramız yurt dışına kaçıyor' diyerek hayıflanan turizmin öncülerinden kaynağıma göre anlayışımızı değiştirmemiz gerekiyormuş.'' ifadelerini kullanarak şunları yazdı:

''BİLİYORUM, BAZILARINIZ ATARLANACAK...''

"Önerisi de şu; 'Marmara'da adalar var. Sadece yerli turiste hitap ettiği için çok ucuza hizmet verilen adalar bunlar. Mesela Avşa Adası ya da Marmara Adası, Gökçeada, Bozcaada vs. Bunlardan biri ya da birkaçı kumar adasına dönüştürülebilir. Hatta yüksek güvenlikli, donanımlı ve son teknolojiye göre kurgulanmış bir proje ile bu adalar bırakın Türk kumar severlerini, dünyanın kumarseverleri için de gözde bir merkez haline getirilebilir'. Biliyorum ki şimdi bunu böyle yazdığım için bana da epeyce bir atarlanacak bazılarınız. Canları sağ olsun o atarlananların ama yapacak bir şey yok! Kızsalar da, bana öfkelenseler de ben bu gerçeği dile getirmek zorundayım."

''TL, GÖRCİSTAN LARİSİ KARŞISINDA NEDEN DEĞER KAYBETTİ?''

Sonraki yazısında, getirdiği öneri tepki tepki aldığını dile getiren Yılman, ''Düşünün geçen yıl 100 Türk Lirası 76 Gürcistan Parası ile Lari yapıyordu. Şimdi 40 Lari yapıyor. Peki, Üç beş yıl evveline kadar liramızın yanında esamesi dahi okunmayan Gürcistan Lari’sini değerlendiren yer altı madenleri, şahane ekonomi yönetimi ya da ihracatı mı? Elbette değil! Lari’yi, Liramıza yaklaştıran tek şey, kumar turizmi! Ve işin en acı tarafı bu turizmin en büyük alıcısı da biziz! Biz Türkler.'' ifadelerini kullandı.


Bu Haber 16.08.2018 - 09:13:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Necati KULAÇ 22.08.2018 - 01:24

    1981 Yılından bu yana bu sektörün içindeyim. Kumarhaneler ile ilgili geçmişimizi hepimiz biliyoruz. Esas olan şu , Günümüzde kumar oynamak amaçlı yurt dışına sözü edilen yerlere giden varmı ? Yokmu ? ona bakmak lazım. Talep varsa eğer Sevilay Hanımın röportajına konu olan duayen meslektaşımızın düşüncelerine katılıyorum. Tabi ki görüşlerini belirtirken isim verememek nasıl bir yaklaşım ? o da işin farklı bir yönü. Sonuç itibarı ile Kumarhaneler konusu yeniden değerlendirilmeli , kazanmak amacımız ise .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.