Duayen turizmci Güngör Su hayatını kaybetti

Duayen turizmci Güngör Su hayatını kaybetti
Türkiye turizmi, duayen isimlerinden birini daha yitirdi. Geçmiş dönemlerde TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlenmiş olan, İstanbul Bebek Oteli’nin kurucusu, Turizm Transport ve Miltur’un sahibi, Halk Müziği Sanatçısı Ruhi Su’nun oğlu Güngör Su hayatını kaybetti.

Ülke turizmi ve tur operatörlüğünün gelişimi adına önemli hizmetlerde bulunmuş olan Güngör Su ile ilgili turizm sektörünün önde gelen isimleri de taziye dileklerinde bulunarak, duayen turizmci hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Bahattin Yücel: Çok önemli büyüklerimizden biriydi

54. Dönem Turizm Bakanı Bahattin Yücel, vefat eden turizmci Güngör Su ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi; “Zor bir dönemde, geçiş dönemi diyebileceğimiz bir zamanda başkanlık yaptı. Türkiye’nin, özellikle de Alanya’nın İngiliz turist ile tanışmasına öncülük eden isimlerden biriydi. İşinde başarılıydı ve çok insan yetiştirdi. Mütevazı ve kendine özgü bir hayat yaşadı. Bebek Oteli’nin kurucusuydu. Sektörümüzü dışa açan önemli büyüklerimizden biriydi. Allah’tan gani gani rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Talha Çamaş:Türkiye turizmine önemli katkıları oldu

TÜRSAB Onursal Başkanı Talha Çamaş, Güngör Su’nun Türk turizmi adına çok kıymetli bir isim olduğunu belirterek; “Değerli bir büyüğümüzdü. Ülkemizin dünyada tercih edilen bir ülke olması hususunda önemli katkıları oldu. Turizm tecrübesi ve kurduğu şirketiyle Türk turizminde İngiliz turist penceresinin açılmasını sağladı. Daima bir ağabeydi. İstanbul’un incisi olarak tabir edebileceğimiz Bebek’te kurduğu oteli İstanbul’a armağan etti ve buranın gusto’su oldu. Günümüzde böyle değerleri yitirmek çok acı” şeklinde konuştu.

Muktedir ballı: Çok değerli bir meslek büyüğümüzdü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği eski Başkanlarından Muktedir Ballı ise Güngör Su’nun vefatı ile ilgili duyduğu derin üzüntüyü paylaşırken; “Çok değerli bir meslek büyüğümüzdü. Hiç kimseyi kırmadan, seyahat acentalarının gelişimi adına omuz omuza vererek çalıştı. Devletimizle olan ilişkileri çok iyiydi. 26 Ekim’de düzenlenen TÜRSAB Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda kendisini göremeyince üzülmüştüm. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

Firuz Bağlıkaya: Hepimizi derinden üzdü

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ise yaptığı açıklamada; “Ülke turizmimizin duayen isimlerinden biriydi. Aramızdan ayrılışıyla hepimizi derinden üzdü. Ülke turizmimizin ve mesleğimizin bugüne kadar geldiği süreçte çok değerli emekleri ve katkıları oldu. Türkiye değerli bir turizmciyi kaybetti. Camiamızın başı sağ olsun” dedi.

Duayen turizmci, 7 Kasım Cumartesi günü öğle namazına müteakip İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



Bu Haber 06.11.2020 - 19:00:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Büyük İnsan

    Tayfun Çetinyürek 18.03.2022 - 12:06

    Aklıma geldıkce hala ıcım sızlıyor.Hayata karşı duruşu nuktedanlığı bilge kişiliği..Zincirlikuyu da her mezarlığını ziyaret ettiğimde sankı varmış hıc olmemıs gıbı..Nur içinde yat..

  • Melih Levent 28.11.2020 - 12:00

    Ben şimdi duydum ve üzüntümü anlatamam.Beni otelci yapan kişiydi.Çok severdim.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Ailesine sabırlar diliyorum.

  • Deniz Tüfekçi 07.11.2020 - 02:40

    83 yılında Tutizm Tramsport'ta iki ay beraber çalışmış,o günden bu yana her görüştüğümüzde nezaketi bilgisi değerlendirmelerine beni etkilemişti. Kendisini gizleyerek insanların kalbine girmeyi başarmış ender insanlardan birisiydi .ingilizleri Alanya ve Bodrum'a alıştıran önder bir turizmciydi.Emeklerine hepimizin teşekkür etmesi gorevmizdir. Allah rahmet eylesin.

  • Haluk Karamanoğlu 07.11.2020 - 10:42

    Güngör Su, abi denilmesini tam anlamıyla haketmiş çok çalışkan, çok değerli, ülkemizi kaliteli turistle tanıştırmış bir duayen di. Sevgili Güngör abiye istirahatgahında huzur içinde yatmasını, ailesine, yakınlarına allahdan sabır ve baş sağlığı diliyorum. Yanlış bilinen bir bilgiyi burada düzeltmeyi Karamanoglu ailesi adına görev biliyorum. Bebek oteli binası rahmetli babam Muammer Karamanoglu tarafından 1958 yılında bizzat inşaa edilmiş ve 1963 yılında otele dönüştürülerek BEBEK OTELİ adi altında Kendisi tarafından vefatına kadar işletilmiştir. 1974 yılında ailemiz kararı ile merhum Güngör Su ya işletmesi verilmiştir. Bu paylaşımı burada yapma lüzumu gördüğüm için okuyanların anlayışına teşekkür ediyorum.

  • Etem Kılıç 07.11.2020 - 09:09

    Türk turizm sektörüne önemli katkıları olmuş, çok değerli bir ağabeyimizi kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah Rahmet Eylesin.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.