Kumarhane otelindeki yangında can pazarı: 10 ölü 30 yaralı

Kumarhane otelindeki yangında can pazarı: 10 ölü 30 yaralı

Kamboçya'daki bir kumarhane otelinde çıkan yangında 10 kişinin öldüğü bildirildi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Kamboçya'nın Poipet kentinde bulunan Diamond City Hotel-Casino'da gece saatlerinde çıkan yangında en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Tayland sınırındaki popüler banliyö kasabasındaki yangına yüzlerce itfaiye görevlisi ve kurtarma ekibi gönderildi. Yangına ilişkin videolarda devasa tesisin alevler içinde kaldığı, bazı insanların canını kurtarmak için camlardan atladığı görülüyor.

10 kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı kumarhane otelinde 400 kişinin çalıştığı belirtiliyor. Yerel medyaya yansıyan haberlerde, kumarhanede yangın esnasında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğuna dikkat çekildi.

360 personel ve 11 yangın söndürme aracıyla müdahale edilen yangının çıkış nedeni ise bilinmiyor. 3. katta başlayan yangında ölenlerin çoğunun Taylandlı ve Kamboçyalı olduğu kaydedildi.

......................................GÜNCELLEME 30.12.2022, 10:15................................

Gelen yeni bilgilere göre yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e, yaralananların sayısı ise 70'e yükseldi. Daha önce 10 olarak açıklanan ölü sayısının, kaldıkları odalarda ölenlerle birlikte 24'e yükseldiği açıklandı.

Yangının tesisin restoran bölümünde başladığı ve sonrasında diğer bölümlere yayıldığı belirtildi. İtfaiye merdiveniyle kurtarılacağını düşünen insanların çatıya çıktığı ancak orada onları kurtaracak kimsein olmadığı ifade edildi.



Bu Haber 29.12.2022 - 10:13:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.