ABD 17 milyar dolarlık kumarhane satışını konuşuyor

ABD 17 milyar dolarlık kumarhane satışını konuşuyor

ABD'de yeni bir kumarhane devi doğdu. Eldorado Resorts, 17,3 milyar dolara Caesars'ı satın aldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

ABD'de kumarhane konusunda en ünlü şirket olan Caesars, 17,3 milyar dolarlık bir anlaşmayla Eldorado Resorts'e satıldı. Satın almayla birlikte Eldorado, ABD'nin en büyük kumarhane şirketlerinden biri haline geldi.

10 yıldır krizdeydi

ABD genelinde, Las Vegas'taki büyük spor ve müzik etkinliklerine ev sahipliği yapan Caesars Palace'da dahil olmak üzere, 34 kumarhanesi bulunan Cesars, yaklaşık 10 yıldır finansal kriz yaşıyordu. Şirket, son olarak 2017 yılında iflas başvurusunda bulunmuştu.

8,5 milyar dolar nakit ödeyecek

Eldorado'nun Caesars için nakit 8,5 milyar dolar ödeyeceği ve tüm borçlarını devralacağı açıklandı. Nakit ödenen para ve devralınan borçlarla birlikte toplam satın alma tutarının 17,3 milyar olduğu ifade edildi. Satın almayla birlikte Eldorado; Las Vegas Sands ve Wynn Resorts gibi rakipleriyle daha sıkı rekabet etmeyi planlıyor.

Eldorado toplam 60 kumarhaneyi işletecek

Caesars'ın Harrah's ve Horseshoe adında iki tane markası bulunuyor. Eldorado Resort ise ABD'nin 12 eyaletinde 26 mülke sahip. Caesars'ı satın alan Eldorado Resort, ABD genelinde 16 eyalette toplam 60 kumarhanenin işletmesine sahip olacak.



Bu Haber 25.06.2019 - 15:23:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.