Diyarbakır Havalimanı'na roketli saldırı!

Diyarbakır Havalimanı'na roketli saldırı!
Diyarbakır Havalimanı'nda bulunan polis kontrol noktasına yönelik roketli saldırı düzenlendi.


Terör örgütü PKK'nın yaptığı belirtilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, roketlerin boş araziye düştüğü açıklandı.

Merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Diyarbakır Havalimanı VİP bölümündeki polis kontrol noktasına 4 roket mermisi atıldığı öğrenildi. Şarapnel parçaları nedeniyle bazı camların kırıldığı belirtilirken, saldırı sonrası polis geniş çaplı operasyon başlattı. Saldırı nedeniyle yolcuların terminal içine alındığı ve uçuşların bir süre durdurulduğu da edinilen bilgiler arasında.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, havalimanına yönelik PKK’lı teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda, uçak seferlerinin ertelenmesi ya da iptal edilmesinin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"28.08.2016 günü saat 00.04’te Diyarbakır Havalimanı çevre yolundan, havalimanı polis noktası hedef alınarak, bölücü terör örgütü tarafından roketle yapıldığı değerlendirilen bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıda VIP yolcu girişindeki 3 adet camda maddi hasar meydana gelmiş olup herhangi bir yaralı veya can kaybı bulunmamaktadır.

Olayla ilgili olarak saldırgan veya saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Havalimanında seferlerin ertelenmesi veya iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.Konuyla ilgili gelişmeler ayrıca paylaşılacaktır."




Bu Haber 28.08.2016 - 09:57:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.