Doğu ve güneydoğuya iki yeni turistik tren geliyor, işte fiyatları 

Doğu ve güneydoğuya iki yeni turistik tren geliyor, işte fiyatları 
Ankara’dan Diyarbakır ve Tatvan’a turistik tren seferleri başlayacağı bildirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, yeni açılacak hatlarla ilgili bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yemekli ve yataklı vagonlara sahip iki yeni turistik trenin, nisan ayında, Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan hatlarında seferlerine başlayacağını açıkladı. Söz konusu trenlerin Doğu Ekspresi’ne alternatif olacağını anlatan Uraloğlu "Turistik tren, nisanda seferlerine başlayacak ve haziran ortalarına kadar seferlerine devam edecek. Ankara-Kars Hattı'nda, Doğu Ekspresi'nin yanı sıra kış sezonunda sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi büyük talep görüyor. Seyahatseverler, farklı parkurlarda da aynı şekilde turizm amaçlı trenlerin sefere konulması yönünde talepte bulunuyordu. Bu iki trenle bu taleplere cevap verdik" ifadelerini kullandı. 

Bin 262 kilometrelik  Ankara-Tatvan-Ankara hattında sefer yapacak olan 9 yataklı bir yemekli vagonu bulunan trenin, 17 Nisan Çarşamba günü saat 15:55’te Ankara’dan hareket edeceğini kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, trenin Ankara-Tatvan seferini yaparken Elazığ’da 4 saat duracağını, 19 Nisan Cuma günü yapılacak Tatvan-Ankara seferinde ise  Palu'da 3, Elazığ'da 4, Kayseri'de 3 saat duracağını söyledi. 

Bakanın açıklamasına göre, Bin 51 kilometrelik Ankara-Diyarbakır turistik tren seferi ise Ankara’dan 19 Nisan Cuma saat 15:55, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12:00’de hareket edecek. Dokuz yataklı bir de yemekli vagonu bulunan 180 kişi kapasiteli tren Ankara-Diyarbakır yönünde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara yönünde ise Yolçatı'da 4, Kayseri'de 3 saat turizm amaçlı mola verecek. 

Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin oda fiyatı 9 bin lira, Diyarbakır-Ankara parkurunda ise 8 bin lira olarak belirlendiğini açıkladı.


Bu Haber 02.03.2024 - 08:38:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.